Werkzaamheden A2 s-Hertogenbosch – Eindhoven

‘s-Hertogenbosch – Tussen maandagavond 13 augustus en vrijdag 31 augustus vinden er tijdens circa twaalf nachten asfalteringswerkzaamheden plaats op de A2 tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd omdat het in 2006 aangebrachte dubbellaags ZOAB niet overal aan de kwaliteitseisen voldoet. Het nieuwe asfalt zal onvlakke delen over een totale lengte van plusminus 11 kilometer tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven vervangen.

Gedurende circa twaalf nachten worden er tussen Boxtel en Vught in de richting ’s-Hertogenbosch en ter hoogte van Best richting Eindhoven twee rijstroken afgesloten. Het verkeer wordt via de vluchtstrook geleid. Het verkeer moet daarbij rekening houden met een snelheidsbeperking.

Tijdens enkele nachten zullen ook de opritten Boxtel (nummer 26) en Boxtel-Noord (nummer 25) richting ’s-Hertogenbosch worden afgesloten. Verkeer wordt dan kort omgeleid door middel van gele borden langs de weg.

Informatie voor de gebruiker

Weggebruikers worden zo goed mogelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de omleidingroutes. Rijkswaterstaat verspreidt hiertoe een persbericht en verstrekt informatie via de reguliere kanalen:

  • het gratis telefoonnummer 0800-8002 (Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat);
  • teletekst pagina’s 730, 731 en 732;
  • vanAnaarBeter.nl.

In 2006 en 2007 werkt Rijkswaterstaat meer aan de weg dan normaal. Dat betekent dat weggebruikers vaker met wegwerkzaamheden op rijkswegen krijgen te maken. Het gaat om zo’n 200 projecten, van groot onderhoud, verbreding en aanleg van wegen, kleine asfaltwerkzaamheden tot het vernieuwen van bruggen en viaducten. Dit is nodig om de veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer ook in de toekomst te waarborgen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft tot en met 2010 in totaal 600 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor werkzaamheden aan de rijkswegen.

Tijdens de werkzaamheden doet Rijkswaterstaat er alles aan om de hinder en de overlast voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Dit gebeurt onder andere door omleidingroutes in te stellen en weggebruikers duidelijk te informeren. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website vanAnaarBeter.nl en de landelijke informatielijn 0800-8002.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant