Nieuwe reisinformatie biedt keuze voor auto of OV

Den Haag – Het ministerie van Verkeer en Waterstaat start vandaag een proef met één reisplanner voor auto en openbaar vervoer op de site VanAnaarBeter.nl.

Hiermee is voor de reiziger in één oogopslag duidelijk wat de snelste en slimste route is. De nieuwe reisplanner is onderdeel van de samenwerking tussen VenW en 9292, een dienst van Reisinformatiegroep.

Een betrouwbare en voorspelbare reistijd is voor reizigers van belang om een keuze te maken voor de auto of het openbaar vervoer. 9292 heeft hiervoor een reisplanner ontwikkeld die een vergelijking maakt tussen auto en openbaar vervoer, inclusief de fileverwachting. De reisplanner combineert hiervoor historische file-informatie met de geplande vertrek- en aankomsttijd en de beschikbaarheid van een parkeerplaats in de buurt van een bus- of treinstation. De reisplanner geeft de reiziger drie opties op basis van reistijd: via het openbaar vervoer, met de auto of met een combinatie van beide vervoersvormen.

Verkeer en Waterstaat biedt de reisplanner aan via VanAnaarBeter.nl, de site die informatie geeft over wegwerkzaamheden en bereikbaarheid. De planner, die nog verder wordt doorontwikkeld, zorgt ervoor dat reizigers bewust een keuze kunnen maken voor auto of openbaar vervoer en zo voorbereid op weg gaan.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat