Groot onderhoud N 209 Hazerswoude

Den Haag – Van 23 juli tot en met 17 augustus 2007 voert de provincie Zuid-Holland groot onderhoud uit aan de N 209 tussen Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp en de Hogeveenseweg (N 455). Tijdens de werkzaamheden zal de weg volledig zijn afgesloten voor autoverkeer. Langzaam verkeer (fietsers, bromfietsen en scooters) kunnen wel gebruik maken van de weg. De weg zal tijdens de werkzaamheden ook toegankelijk blijven voor hulpverleningsdiensten en houders van een ontheffing.

Naast de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden zal ook worden gewerkt aan een veilige fiets- en voetgangersoversteek ter hoogte van de brandweerkazerne in Hazerswoude-Dorp.

Inwoners van Hazerswoude-Dorp kunnen via de Westerzijde, het Westeinde en de Voorweg het dorp binnenkomen en verlaten. Doorgaand verkeer wordt vanaf de A12 via de A4, N11 en N 207 omgeleid.

De buslijnen 165, 186, 187, 380 en 381 worden omgeleid via de N 206 en de N 207. Om Hazerswoude-Dorp en Benthuizen van openbaar vervoer te voorzien wordt een pendeldienst ingezet. Deze pendel zal rijden op Zoetermeer Centrum west – Benthuizen – Hazerswoude-Dorp en het station van Boskoop. De pendelbus rijdt maandag t/m vrrijdag twee maal per uur en ’s avonds en in het weekend een maal per uur.

Het onderhoud is in overleg met de hulpdiensten, Connexxion en de gemeente, zo compact mogelijk gepland in een relatief rustige (bouwvakvakantie) periode.De komende zes tot tien jaar verwacht de provincie geen groot onderhoud meer aan dit gedeelte van de N 209.

Om de betrokkenen te informeren over de werkzaamheden heeft op woensdag 11 juli 2007 van 19.00 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst plaatsgevonden.

Actuele informatie is te vinden op www.n209hazerswoude.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Zuid-Holland