Karla Peijs voorzitter jury VanAnaarBeter-Prijs 2007

Den Haag – Oud-minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat is voorzitter geworden van de jury voor de VanAnaarBeter-Prijs 2007.

Voor deze prijs komen gerealiseerde initiatieven in aanmerking die de doorstroming van het verkeer verbeteren. Het gaat om initiatieven van bedrijven, kennisinstellingen (eventueel in samenwerking met decentrale overheden) en burgers die bewezen succesvol zijn bij het verminderen van files. De VanAnaarBeter-Prijs is een onderdeel van het programma Fileproof dat met circa veertig projecten de files op korte termijn aanpakt.

In 2006 heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat de prijs voor de eerste keer uitgereikt. De winnaar was ODYSA – individueel snelheidsadvies, van DTV Consultants uit Breda. ODYSA zorgt ervoor dat weggebruikers een persoonlijk snelheidsadvies krijgen. De verkeersdoorstroming verbetert door ‘groene golven’, ook voor verkeerslichten op grotere afstand van elkaar dan gebruikelijk. De VanAnaarBeter-Prijs bestaat uit een sculptuur die mobiliteit verbeeldt. De VanAnaarBeter-Prijs 2007 wordt op 6 november 2007 door Minister Camiel Eurlings uitgereikt tijdens het Congres FileProof in Rotterdam.

Naast Karla Peijs bestaat de jury uit:

  • Stefan Hulman (Burgemeester Den Helder)
  • Bert van Wee (hoogleraar Transportbeleid en Logistieke Organisatie TU Delft)
  • Jan Zaaijer (voorzitter Koninklijk Nederlands Vervoer – Taxi)
  • Leen van Dijke (public affairs / maatschappelijk verantwoord ondernemen Volker Wessels)

De jury zal de de inzendingen beoordelen op onder andere effectiviteit, originaliteit en praktische toepasbaarheid.

Aanmelden
Heeft u een project of initiatief dat aan de voorwaarden voldoet of kent u zo’n project, dan kunt u dit voordragen voor de VanAnaarBeter-Prijs 2007.
Aanmeldingen kunt u tot en met vrijdag 17 augustus 2007 sturen via de website
www.vananaarbeter.nl
(klik op VanAnaarBeter-Prijs), mailen naar
vananaarbeterprijs@rws.nl

of per post sturen naar Rijkswaterstaat, postbus 1031, 3000 BA, Rotterdam, t.a.v. projectorganisatie FileProof onder vermelding van VanAnaarBeter-Prijs.

Ideeën die nog niet zijn gerealiseerd zijn uitgesloten van deelname.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat