Ingebruikname nieuwe zuidelijke rijbaan A37

Vanaf vrijdagavond 13 juli 2007 kan het verkeer op de N37 tussen de aansluiting Schoonebeek en de Duitse grens gebruik maken van de nieuwe zuidelijke rijbaan van de autosnelweg A37.

Inmiddels is dan circa 14 km autosnelweg gereed en wordt de hand gelegd aan de verdubbeling van de laatste 4 km tussen Schoonebeek en knooppunt Holsloot.

Rijkswaterstaat zal vanaf woensdag 11 juli 2007 in gedeelten de nieuwe zuidelijke rijbaan van de A37 openstellen voor het verkeer. Op vrijdagavond 13 juli 2007 zijn alle tijdelijke maatregelen (gele markeringen, stalen barriers, verlichting en tijdelijke doorsteken in de middenberm etc.) van zowel de noord- en zuidbaan verwijderd. Op de nieuwe zuidbaan geldt dan een maximum snelheid van 120 km/uur. Ter hoogte van de zuidelijke toerit Klazienaveen is een snelheidsbeperking geldig wegens een nog te bouwen geluidsscherm door de gemeente Emmen. De nieuwe verzorgingsplaats Oosterveen aan de A37 zal naar verwachting medio september 2007 worden opengesteld voor het verkeer.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: N37 Hoogeveen - Holsloot - Emmen - Duitse grens