Postbus 51 campagne filevermindering van start

Den Haag – Maandag 14 mei 2007 gaat de Postbus 51 campagne ‘filevermindering’ van start. In spots op radio en tv worden automobilisten erop gewezen bij drukte in hun eigen rijstrook te blijven rijden. In de filmpjes wordt o.a. een vergelijking gemaakt tussen en drukke rijweg en een bowlingbaan!

Bij druk verkeer kan een kleine verstoring al een file veroorzaken of een bestaande file in stand houden. Veelvuldig van rijbaan wisselen kan voor de bestuurder een kleine tijdwinst opleveren maar andere weggebruikers extra vertraging geven..

De campagne is te zien en te horen in de periode 14 mei tot 17 juni 2007

3000 ideeën
In de periode van 2006 tot en met 2008 worden een groot aantal projecten uitgevoerd om de files te verminderen, gebaseerd op een selectie uit 3000 ideeën (van binnen en buiten Verkeer en Waterstaat) die in het voorjaar van 2006 zijn ingediend bij het ministerie.

Een deel van de 3000 ideeën is afkomstig van weggebruikers. Het zijn tips waarmee door een kleine aanpassing in het rijgedrag de files verminderd kunnen worden. Voorbeelden zijn: in de rijstrook blijven bij drukte, het gebruik van de spitsstrook als deze open is en het op snelheid invoegen. Zo kunnen weggebruikers zelf bijdragen om op korte termijn de doorstroming van het verkeer te verbeteren

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft tot 2020 maatregelen gepland ter waarde van 80 miljard euro (vastgelegd in de Nota Mobiliteit). Ook wordt in de komende jaren op 40 locaties de rijweg verbreed (spitsstroken en rijstroken). Onderhoud aan snelwegen, waarmee op dit moment een inhaalslag wordt gemaakt, is onmisbaar om de bereikbaarheid op termijn te garanderen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat