Werkzaamheden knooppunt Ekkersweijer A2/A58

Verkeer op A58 ten noorden van Eindhoven voor langere periode op 1 rijstrook

‘s-Hertogenbosch – Met ingang van het weekend van 14/15 april 2007 moet verkeer op de A2/A58 ten noorden van Eindhoven tussen de aansluiting Ekkersrijt en het knooppunt Ekkersweijer rekening houden met verkeershinder door wegwerkzaamheden. In verband met de vernieuwing van de Randweg Eindhoven treft Rijkswaterstaat op de A58 voorbereidingen om het verkeer via zogenaamde doorsteken naar een ander gedeelte van de weg te verplaatsen. Daarnaast wordt het verkeer na dit weekend vanaf de aansluiting Ekkersrijt richting Tilburg voor ruim een jaar over 1 rijstrook geleid. In het weekend van 14/15 april worden tijdelijke markering en tijdelijke verlichting op de weg geplaatst die nodig zijn voor het verplaatsen van het verkeer. Deze maatregelen zijn noodzakelijk om werkruimte te creëren om de bestaande viaducten te verbouwen en nieuwe viaducten te bouwen.

Op zaterdag 14 april 2007 wordt tijdelijke verlichting aangebracht op de A58 tussen knooppunt Ekkersweijer en aansluiting Ekkersrijt. Van zonsopgang tot 09.00 uur is op de A58 richting Ekkersrijt de linkerrijstrook afgesloten en heeft verkeer maar 1 rijstrook tot zijn beschikking. Op zondag 15 april 2007 wordt in de richting van aansluiting Ekkersrijt op de A58 richting Tilburg gewerkt. Tussen zonsopgang en 11.00 uur is één rijstrook afgesloten voor het aanbrengen van nieuwe tijdelijke wegmarkering. Op termijn wordt op dit deel van de A58 ook permanente verlichting geplaatst.

Randweg Eindhoven komende jaren flink op de schop
De Randweg Eindhoven wordt tussen 2006 en medio 2010 uitgebreid van 2×3 naar 4×2 rijstroken waarbij parallelbanen worden aangelegd voor het verkeer met een lokale bestemming. De bestaande randweg wordt omgebouwd voor het doorgaande verkeer. Meer informatie over de vernieuwing van de randweg is te vinden op www.randwegeindhoven.nl of geïnteresseerden kunnen een bezoek brengen aan het informatiecentrum aan De Run 4601 in Veldhoven naast het Maxima Medisch Centrum. Het informatiecentrum is geopend van dinsdag tot en met donderdag tussen 13.00 tot 16.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant