Provincie NH voert Incident Management in

Provinciale wegen sneller vrij na incident
Provincie voert Incident Management in op 400 km provinciale weg

Haarlem – Na het succes van invoering van Incident Management bij Alkmaar breidt de provincie het aantal wegen uit waarop dit middel wordt ingezet fors uit. Incident Management (IM) is een samenwerkingsverband tussen Rijkswaterstaat en hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance). Doel is de weg na een incident zo snel mogelijk vrij te maken voor het verkeer, zodat de doorstroming zo snel mogelijk weer op gang komt.

Uit resultaten in de regio Alkmaar blijkt een tijdwinst behaald te worden van 15 tot 26 minuten bij de afhandeling van incidenten. Daarom breidt de provincie vanaf 1 juni 2007 het aantal provinciale wegen fors uit waarop Incident Management wordt toegepast.
Om de doorstroom na een incident op wegen zo snel mogelijk weer op gang te helpen, heeft Rijkswaterstaat afspraken gemaakt met de politie, waar de provincie mede gebruik van maakt. De berger wordt via de politiemeldkamer direct ingeschakeld na een incident, zoals een ongeval.

In 2007 wordt Incident Management op ongeveer 400 km provinciale weg ingevoerd. In de periode 2008 – 2011 wordt dit mogelijk nog verder uitgebreid op een aantal gemeentelijke wegen.

Voor de invoering willen Gedeputeerde Staten een bedrag van € 1,5 miljoen vrijmaken voor de periode 2007 – 2011.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Meer informatie over incident management op Infrasite.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Noord-Holland