Onderhoud A9 tussen Velsen en Holendrecht

Rijkswaterstaat voert tussen half maart en november 2007 groot onderhoud uit aan de A9 tussen de knooppunten Velsen en Holendrecht. De weg krijgt nieuwe signalering, verlichting, vangrails en een nieuwe (ZOAB) asfaltlaag. Tevens worden op dit traject diverse bruggen en viaducten opgeknapt. Als eerste wordt vanaf 15 maart 2007 de brug in Zijkanaal C nabij Spaarndam aangepakt. Deze werkzaamheden vinden in twee ‘lange’ weekeinden plaats.

Start met vervangen brug Zijkanaal C bij Spaarndam
Het groot onderhoud A9 start op 15 maart 2007 met het vervangen van de beweegbare brugdelen van de brug in Zijkanaal C nabij Spaarndam. De werkzaamheden zijn van donderdag 15 maart vanaf 21.00 uur tot en met maandag 19 maart 05.00 uur en van donderdag 22 maart vanaf 21.00 uur tot en met maandag 26 maart 05.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is steeds één brugdeel afgesloten. Het wegverkeer wordt in beide richtingen over het naastgelegen brugdeel geleid. Er zijn twee rijstroken beschikbaar in de richting Alkmaar en één rijstrook in de richting Amsterdam. De toerit vanuit de Velsertunnel vanaf de A22 naar de A9 richting Amsterdam is tijdens de ‘lange’ weekeindwerkzaamheden afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid via gele omleidingsborden. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Alternatief vervoer en extra maatregelen tijdens de twee weekeinden
Rijkswaterstaat gaat in samenwerking met de NS en busmaatschappijen alternatief vervoer inzetten tijdens de werkzaamheden aan de brug in Zijkanaal C door kaartjes met gereduceerd tarief aan te bieden. Daarnaast heeft Rijkswaterstaat extra maatregelen voorbereid om weggebruikers beter te kunnen informeren, zoals ‘live’-metingen van de optredende verkeershinder door middel van webcams. Deze webcams geven (reistijd)informatie door naar tekstkarren die langs de weg staan.

Openstelling toerit naar de A9 in avond- en nachturen
Tussen Rijkswaterstaat en de regio is afgesproken dat de afsluiting van de toerit naar de A9 vanaf de A22 (Velsertunnel) tijdens de ‘lange’ weekeindwerkzaamheden ’s avonds en ’s nachts wordt opgeheven. De toerit wordt dan weer vrijgegeven voor het verkeer. Dit is bedoeld om eventuele overlast op de omrijroute door Beverwijk en Heemskerk te beperken. Op welke tijdstippen de toerit wordt vrijgegeven voor het verkeer gebeurt op basis van verkeersberekeningen.

Omleidingsroutes tijdens het vervangen van de beweegbare brugdelen

  • Verkeer vanaf de A22 via de Velsertunnel richting Amsterdam wordt omgeleid via de N202 richting Amsterdam;
  • Verkeer vanaf de A22 via de Velsertunnel richting Haarlem en Den Haag rijdt via de A208 richting Haarlem, de N208 richting Leiden en A44 richting Den Haag;
  • Verkeer vanaf de A9 Alkmaar richting Amsterdam heeft een omleiding vanaf de A9 Uitgeest via de N203, N246 en de A8 richting Amsterdam.

Bezoekers van de Bazaar in Beverwijk worden omgeleid via de N246 en de A8 richting Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Groot onderhoud weg 2007