Praatpalen Oost-Brabant tijdelijk buiten werking

Verplaatsen praatpalennetwerk in verband met werkzaamheden A2/A67 Randweg Eindhoven

’s-Hertogenbosch – Op maandagochtend 26 februari heeft Rijkswaterstaat circa 200 ANWB-praatpalen in Oost-Brabant buiten werking gesteld. Het gaat om de praatpalen op de trajecten A2 Den Bosch-Eindhoven, A59 Waalwijk-Oss en A58 Eindhoven- Tilburg. De praatpalen zijn gedurende enkele maanden niet te gebruiken tot het moment dat een nieuw draadloos netwerk voor de praatpalen in augustus 2007 wordt aangelegd. Stickers op alle betreffende praatpalen verwijzen weggebruikers met pech naar telefoonnummer 088 – 26 92 888 waarmee ze direct in contact komen met de ANWB-wegenwacht. Daarnaast voert de ANWB extra inspecties op de betreffende trajecten uit om mogelijke weggebruikers met pech te bereiken. Het buiten werking stellen van de praatpalen is noodzakelijk in verband met de werkzaamheden voor de vernieuwing van de A2/A67 Randweg Eindhoven.

Voor de verbreding van de A2/A67 Randweg Eindhoven moet de bestaande kabel van het praatpalennetwerk met de verbinding naar het steunpunt van de ANWB-wegenwacht in Geldrop verwijderd worden. Dit om te voorkomen dat de kabel onder het asfalt van de nieuwe parallelwegen van de randweg komt te liggen. Het aanleggen van een tijdelijk netwerk is problematisch gezien de hoge kosten en de vertraging van enkele maanden die dit oplevert voor de uitvoering van de werkzaamheden aan de Randweg Eindhoven. Met het oog op het nieuw aan te leggen draadloze netwerk is daarom besloten het praatpalen tijdelijk buiten werking te stellen en weggebruikers hierover te informeren.

Randweg Eindhoven komende jaren flink op de schop
De Randweg Eindhoven wordt tussen 2006 en medio 2010 uitgebreid van 2×3 naar 4×2 rijstroken: twee rijstroken per rijrichting voor het doorgaande verkeer en twee rijstroken voor het lokale/bestemmingsverkeer. Meer informatie over de vernieuwing van de randweg is te vinden op www.randwegeindhoven.nl of geïnteresseerden kunnen een bezoek brengen aan het informatiecentrum aan De Run 4601 in Veldhoven naast het Maxima Medisch Centrum.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant