Bustoerit N415 naar A27 feestelijk geopend

Haarlem – De aanleg van de bustoerit van de provinciale Soestdijkerstraatweg (N415) naar de A27 in Hilversum is gereed. De feestelijke opening van de bustoerit is op 7 februari 2007 verricht door gedeputeerde Mooij van de provincie Noord-Holland, wethouder Boog van Hilversum en mevrouw van der Hee, Hoofdingenieur-directeur (HID) Rijkswaterstaat.

Lijnbussen zullen door deze nieuwe toerit gemiddeld twee minuten sneller rijden tussen Huizen en Hilversum. Ook is de vluchtstrook van de A27 van Huizen tot het knooppunt Eemnes geschikt gemaakt voor lijnbussen bij files.

De bustoerit en het vluchtstrookgebruik zijn de eerste resultaten in het Gooi van RegioNet. RegioNet is het netwerk om het openbaar vervoer in de Noordelijke Randstad te verbeteren en beter op elkaar aan te laten sluiten. Zo worden de komende jaren in het Gooi de busverbindingen tussen Huizen en de treinstations verbeterd. Er zal meer vrij baan aan de bus worden gegeven.

Natuur
Ook natuur profiteert van de aanleg van de bustoerit. De provincie heeft met het Goois Natuurreservaat en met Rijkswaterstaat maatregelen opgesteld die ervoor zorgen dat de belangrijke ecologische verbindingsfunctie onder het viaduct ‘Monnikenberg’ van de A27 gehandhaafd blijft en verbeterd wordt door compenserende maatregelen te nemen voor de natuur. Behalve drie faunagoten voor kleine dieren zijn drie tunnels aangelegd die specifiek geschikt zijn voor dassen. Daarnaast zijn wildroosters, wildrasters en een licht- en geluidsscherm geplaatst en wordt een poel aangelegd, waarmee de directe leefomgeving voor reptielen en amfibieën is verbeterd.

De bustoerit is tot stand gekomen door de samenwerking tussen de gemeente Hilversum, Rijkswaterstaat Utrecht en de provincie Noord-Holland.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Noord-Holland