VERKEERALARM donderdag 18 januari 2007

Vrijdag 19 januari 2007, 04:33
Vrijwel alle belemmeringen opgeruimd na donderdagstorm

Om vier uur vannacht waren vrijwel alle belemmeringen op de snelwegen als gevolg van de storm opgeruimd. Rond middernacht was op tenminste 11 plaatsen nog sprake van een afsluiting van weg, af-/toerit of rijstrook. Bergings- en opruimingswerkzaamheden zijn veelal rond middernacht begonnen, toen de wind in kracht afnam.

Alleen een toe- en afrit op de Ring Amsterdam is nog afgesloten vanwege stormschade. Dat duurt naar verwachting nog tot in de ochtendspits. Ook de Dijk Enkhuizen -Lelystad is nog uit voorzorg afgesloten.

Lokaal zijn op een aantal plaatsen mogelijk nog wegen afgesloten, veelal vanwege vanwege omgewaaide bomen. De brandweer is de gehele nacht nog druk doende deze te verwijderen. Ook op het spoor is er morgenochtend zeker nog veel hinder.

Weggebruikers die in de ochtendspits willen gaan reizen wordt geadviseerd zich vooraf goed te informeren over de actuele situatie op weg en spoor.

Donderdag 18 januari 2007 23.20u
Donderdag 18 januari 2007 22.25
Donderdag 18 januari 2007 20.35

VERKEERALARM: [!]ZEER GEVAARLIJKE RIJ-OMSTANDIGHEDEN
In verband met de harde wind wordt eenieder aangeraden niet de weg op te gaan, tenzij strikt noodzakelijk.

Overheidsinformatie over de storm: www.crisis.nl

[!]zeer gevaarlijke rij-omstandigheden in verband met zeer zware windstoten
Als het niet nodig is dat u de weg op gaat, blijf dan thuis. Vooral bestuurders van voertuigen met aanhanger wordt dringend geadviseerd niet de weg op te gaan. Verschillende provinciale wegen zijn afgesloten of onbegaanbaar geworden doordat er door de zware storm bomen of andere voorwerpen op het wegdek terecht zijn gekomen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: De VerkeersInformatieDienst (VID)