Vignet Belgisch wegennet niet in de geest van de EU

Gezamenlijk persbericht van de Provincie Limburg, Provincie Noord-Brabant en Zeeland
CdK’s van de drie zuidelijke provincies willen overleg met Belgische minister van Mobiliteit over wegenvignet

Maastricht – De Commissarissen van de Koningin van Noord-Brabant, Zeeland en Limburg, respectievelijk Hanja Maij-Weggen, Wim van Gelder en Léon Frissen, willen overleg met de Belgische minister Landuyt van Mobiliteit over het voornemen van zijn regering een vignet in te voeren voor automobilisten die gebruik maken van het Belgische wegennet.

In een gezamenlijke brief aan minister Landuyt wijzen de Commissarissen van de Koningin op het frequente en soms onontkoombare grensoverschrijdende verkeer van burgers in het grensgebied Nederland-België. Daarbij valt te denken aan woon-werkverkeer en recreatie- en winkelverkeer. Zij vrezen dat de invoering van het vignet voor veel problemen gaat zorgen. Bovendien vinden zij dat de maatregel niet past in de geest van openheid die de EU, ook door het openstellen van de grenzen, wil bevorderen.

De brief van de Commissarissen van de Koningin aan de Belgische minister is in kopie verzonden aan minister Peijs van Verkeer en Waterstaat, aan de heer Verhofstadt, Eerste Minister van België, aan mevrouw Van Brempt, de Vlaamse minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen, en aan de gouverneurs van Oost en West Vlaanderen, van de provincie Antwerpen en van de provincie Limburg.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Limburg