Opstelten opent InfraTech 2007

Burgemeester Opstelten opent kwaliteitsbeurs in ‘zijn’ stad

Dinsdag 16 januari opent Ivo Opstelten, burgemeester van Rotterdam, de grootste en meest vooruitstrevende vakbeurs van Nederland op het gebied van grond-, water- en wegenbouw: InfraTech 2007. CO2 absorberende geluidswallen, demontabele waterkering, verkeers-regulerend snelheidsadvies, Anti-vandaal coating tegen graffiti, custom made roetfilters voor auto’s en baggertechnieken voor ontgraving van vervuilde of juist schone grond. Het is slechts een greep uit de vele innovatieve vindingen die te zien zijn op InfraTech 2007, die van 16 t/m 19 januari in Ahoy Rotterdam plaatsvindt.

Spectaculaire opening
De beurs zal op ludieke wijze worden geopend. “Het Orakel van de Oude Haven” zal antwoord geven op de vraag ‘Hoe ziet de toekomst eruit’, waarna de beurs officieel voor geopend verklaard zal worden. Aansluitend vindt de uitreiking plaats van de InfraTech Innovatieprijs. Uit de 47 aanmeldingen wordt één winnaar gekozen.

De zevende editie van InfraTech biedt met 423 exposanten de grootste en meest complete gww-beurs van Nederland. Marktpartijen zoals Ballast Nedam, Boskalis, BAM, BTE groep, Dyka, Holcim, MNO Vervat, Nering Bögel, Struijk Verwo, Van Oord en Wavin geven acte de présence. Voor het eerst zijn de grote opdrachtgevers waaronder Rijkswaterstaat en Gemeentewerken Rotterdam aanwezig.

Thematische indeling
Belangrijke vernieuwing op InfraTech 2007 is de thematische indeling. Overzichtelijk ingedeeld naar Mainports, Infrastructuur (incl. No-Dig), Stad & Land (incl. Verkeerstechniek), Materieel, Water & Beheer en Kennis & Innovatie. Eye catcher op de beurs is het nieuwe InfraTheater. Hier treden opdrachtgevers en –nemers met elkaar in debat over uiteenlopende (aanbestedings-) onderwerpen. Daarnaast vinden vele activiteiten plaats, waaronder de Onderwijsdag, busexcursies naar de RandstadRail, het Creatief Atelier en seminars en congressen van CROW, KLO en de NieuwBouw.

Hoogtepunten
Dinsdag 16 januari

 • 10.30 u Officiële opening door Burgemeester Opstelten
  Uitreiking InfraTech Innovatieprijs
  Uitreiking diverse Awards
 • 11.30 u Start programma InfraTheater
 • 12.00 u De NieuwBouw en “Het Orakel van Oude Haven” (Conference Room Ahoy)
 • 13.20 u Workshop: Maak de ondergrondse infra sexy (InfraTheater)

Woensdag 17 januari

 • 09.30 u Busexcursie RandstadRail
 • 10.00 u Nationale Kabels en Leidingencongres (Conference Room Ahoy)
 • 11.00 u Werkvoorraad Rijkswaterstaat (InfraTheater)

Donderdag 18 januari

 • 14.00 u Forumdebat met o.a. DG RWS ir. L.H. Keijts (InfraTheater)
 • 16.00 u Lagerhuisdebat Bouwend Nederland (InfraTheater)

Vrijdag 19 januari

 • 11.00 u Alternatieve contracten CROW (Meeting Room Ahoy)
 • 14.25 u Veiligheid in tunnels (InfraTheater)

Totaalprogramma randprogramma InfraTech & InfraTheater

Data & openingstijden
InfraTech 2007 vindt plaats in Ahoy Rotterdam op dinsdag 16 en woensdag 17 januari van 10.00-18.00 uur, donderdag van 10.00-21.00 uur en vrijdag van 10.00-16.00 uur. Bezoek is gratis na registratie. InfraTech wordt gesteund door Bouwend Nederland, CROW, CURNET, De NieuwBouw, NSTT, ONRI, PSI-Bouw, Werkgroep GWW van de Regieraad Bouw, WL/Delft, GEO-Delft, TNO en NWP.

Meer informatie: www.infratechahoy.nl

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Genomineerden InfraTech Innovatieprijs 2007 bekend

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: InfraTech (Ahoy ECEM)