Met de bus langs de file

Den Haag – Een enkele busreis van ’t Gooi naar Amsterdam voor één euro en van Almere naar Amsterdam voor twee euro. Dat kan de komende twee weekenden tijdens de werkzaamheden aan de Vechtbrug in de A1. De Vechtbrug wordt in de weekenden tussen 5 januari en 15 januari 2007 onder handen genomen. Door de werkzaamheden worden vertragingen op de A1 verwacht. Weggebruikers krijgen het advies zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Om de verkeersdrukte op de A1 te minimaliseren hebben Rijkswaterstaat en vervoersbedrijf Connexxion het mogelijk gemaakt om tegen een gereduceerd tarief met de bus tussen ’t Gooi/Almere en Amsterdam te reizen.

Tijdens de werkzaamheden heeft het verkeer op de A1 ter hoogte van de Vechtbrug over een lengte van 1.200 meter te maken met versmalde rijstroken en een snelheidsbeperking van zeventig kilometer per uur. Het verkeer uit Leeuwarden, Almere en Amersfoort richting Amsterdam en vanuit Amsterdam richting Almere/Amersfoort wordt omgeleid. De toerit Muiden en de afrit Muiderberg op de A1 en die op de A6 zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten.

De weekenden dat aan de Vechtbrug wordt gewerkt zijn vrijdag 5 januari tot en met maandag 8 januari en 12 tot en met 15 januari. Beide weekenden beginnen de werkzaamheden om 21.00 uur en gaat de weg om 5.00 uur weer open. Bij meer dan windkracht vijf verschuiven de werkzaamheden naar een volgend weekeinde.

Buiten de weekenden zijn er snelheidsbeperkingen vanwege de tijdelijk versmalde rijstroken. Ook geldt in de richting Amersfoort een snelheidsbeperking van negentig kilometer per uur. Tot zondag 11 maart kan de Vechtbrug niet open voor de scheepvaart. De vaarroute van het IJmeer via de Vecht naar Weesp is dan gestremd voor schepen met staande mast. Zij worden omgeleid tussen het IJmeer en Weesp via Buiten-IJ, Nieuwe Diep, Amsterdam-Rijnkanaal tot Nigtevecht en de Vecht en vice versa. Andere schepen kunnen gewoon onder de brug doorvaren.

Informatie over de voortgang van de werkzaamheden aan de Vechtbrug en een overzicht van alle wegwerkzaamheden is te vinden op de groot onderhoud site van Van A naar Beter

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Groot onderhoud Vechtbrug bij Muiden (A1)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat