Ontwerp Noriant Oosterweelverbinding, Lange Wapper

Antwerpen, België – Op 22 december stelde de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel het ontwerp van de THV Noriant voor de Oosterweelverbinding en de Lange Wapper brug in primeur voor aan de leden van de commissie Openbare Werken, de commissie Ruimtelijke Ordening van het Vlaams Parlement, het schepencollege van Antwerpen en de bestendige deputatie van de provincie. Nadien werd het ontwerp voorgesteld aan het grote publiek.

Onder veel belangstelling maakte BAM vandaag het ontwerp van de Oosterweelverbinding en de Lange Wapper brug bekend voor het grote publiek. Eerder op de dag konden de leden van de commissie Openbare werken en de commissie Ruimtelijke Ordening van het Vlaams parlement de ontwerpen in primeur bekijken. Zij werden gevolgd door het schepencollege van de stad en de bestendige deputatie van de provincie. Bij de onthulling van de maquette waren er heel wat blije gezichten te zien en men was unaniem enthousiast over het sierlijke ontwerp van de Lange Wapper brug. De uitspraak “Echt een schitterend monument waar Antwerpen fier op kan zijn. Ik ben onder de indruk.” van één van de leden van de commissies vat de stemming na het gebeuren nog het best samen.

Dat Antwerpen een bouwwerk zou krijgen waar de Antwerpenaar fier op kon zijn, was van meet af aan een belangrijke doelstelling voor opdrachtgever BAM. Jan Van Rensbergen verwoordde het in zijn inleiding als volgt : “De Oosterweelverbinding moet een oplossing bieden om Antwerpen en de omliggende regio in de toekomst mobiel en leefbaar te houden. Bij de uitwerking van deze oplossing, vonden we dat we ook de ambitie moeten hebben om vernieuwend te zijn. En niet alleen vernieuwend in onze manier van werken, maar ook in de manier waarin we onze projecten realiseren. Daarom hebben we in onze bestekken een erg hoog ambitieniveau op het gebied van stedenbouwkunde en architectuur ingeschreven.”

Vernieuwend is ook dat de beoordeling van dat ambitieniveau op het gebied van stedenbouwkunde en van architectuur niet door de opdrachtgever zelf gebeurt, maar dat om een advies werd gevraagd aan een 9-koppige vergadering van internationaal vermaarde architecten, de kwaliteitskamer.

Kijk voor foto’s op: http://www.antwerken.be

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Antwerken.be