Multimediashow in Roertunnel A73 Roermond

Utrecht – Vanaf 28 december beginnen de voorbereidingen voor Roerdal Wonderen, een ondergronds multimediaspektakel, in de langste verkeerslandtunnel (2,4km) van Nederland: de Roertunnel bij Roermond.

Het nieuwe jaar wordt ingeluid met een muzikaal multimediaspektakel dat zich afspeelt in de tunnelbuizen diep onder het Roerdal. De tunnel is hét pronkstuk van de nieuwe autoweg A73 en vormt een ideaal decor voor een groots en uniek ondergronds theaterevenement. In deze show kijken we terug en vooruit naar de realisatie van een verkeersader, die eind 2007, noord-, midden- en zuid Limburg gaat verbinden. Bouwcombinatie Besix-Strukton heeft het gigantische werk met veel respect voor de natuurlijke omgeving gerealiseerd en nodigt de media graag uit voor deze onderaardse happening. Artiesten uit de regio zullen u zingend en dansend in een betoverende ambiance van muziek en laserlicht een pakkende multimediashow presenteren. De bekende Roermondse schrijver/componist Jan Huyskens is het artistieke brein achter deze unieke productie die op verzoek van Besix-Strukton met locale mensen op de planken wordt gebracht.

Besix-Strukton biedt de omwonenden deze culturele manifestatie aan als dank voor hun begrip voor de overlast die ze hebben van de bouwwerkzaamheden van de tunnels in Roermond en Swalmen. Enkele grote organisaties hebben deze unieke gebeurtenis aangegrepen om hun nieuwjaarsrecepties te houden. Rijkswaterstaat, Ondernemend Limburg (LWV, LLTB, MKB), Strukton Betonbouw, alle bouwers van de A73 en businessclub Alliance liften graag mee met dit buitenkansje.

In opdracht van bouwcombinatie Besix-Strukton wordt ondergronds (16m onder maaiveld) een tijdelijk theater gebouwd met 400 zitplaatsen (incl. backstage), ontvangstruimte, toiletvoorzieningen en cateringfaciliteiten voor de gasten. Voor o.a. water, stroom, verwarming, veiligheid heeft Besix-Strukton onder aanvoering van projectdirecteur Arie den Ouden een waar huzarenstukje geleverd waardoor de gasten alleszins comfortabel worden ontvangen.

De beide tunnelingangen (buitenzijde) worden over een lengte van ca. 200m feeëriek verlicht. De hoge damwanden (12m) krijgen daardoor een imposante aanblik. Heavy Decor (www.heavydecor.nl) verrast de gasten met een passende inrichting in de ontvangsttunnel die eveneens stemmig wordt uitgelicht; figuranten zijn volop in actie bij de entree van de Roertunnel waar een heuse ‘junkyard’ wordt gebouwd, waardoor iedereen meteen in de juiste stemming wordt gebracht. We zijn immers op een bouwlocatie! Rondom het terrein heeft Besix-Strukton tijdelijke parkeervoorzieningen ingericht.

Programma:

 • Donderdag 28/12 & vrijdag 29/12 : vanaf 9.00 opbouwwerkzaamheden
 • Vrijdag 29/12 : 19.00 – 23.00 repetities Roerdal Wonderen
 • Zaterdag 30/12 : 10.00 – 17.00 repetities Roerdal Wonderen
 • Dinsdag 2/1 : 9.30 – 13.00 Rijkswaterstaat (nieuwjaarsreceptie & voorstelling)
 • Dinsdag 2/1 : 14.00 – 15.30 – 17.00 Omwonenden (3 voorstellingen)
 • Woensdag 3/1 : 16.00 – 20.00 Ondernemend Limburg (LWV, LLTB, MKB) nieuwjaarsreceptie (1000 gasten uit heel Limburg)
 • Maandag 8/1 : 13.00 – 18.00 Strukton Betonbouw
  (nieuwjaarsreceptie & voorstelling)
 • Dinsdag 9/1 : 16.30 – 21.00 Alle bouwers A73 & businessclub Alliance (nieuwjaarsreceptie & voorstelling)
 • Woensdag 10/1 : afbouw vanaf 9.00

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Combinatie Besix-Strukton