Dedemsvaartweg Den Haag bijna gereed voor tram 16

DEDEMSVAARTWEG WEER OPEN VOOR VERKEER

Den Haag – De Dedemsvaartweg is weer open voor het verkeer in beide richtingen. De werkzaamheden voor tram 16 op de Dedemsvaartweg zijn bijna gereed. De weg is opnieuw ingericht met vrijliggende fietspaden in rood asfalt en de rijbaan heeft geluidsreducerend asfalt gekregen. Tussen de twee rijbanen ligt de groene trambaan. Ook zijn de tramhaltes vlakbij de Steenwijklaan aangelegd. Twee kerstbomen zorgen vanaf half december 2006 voor een feestelijke verlichting van de vernieuwde Dedemsvaartweg.

Laatste werkzaamheden
Deze week worden nog een aantal werkzaamheden langs de trambaan uitgevoerd. Hiervoor hoeft de weg niet meer voor het verkeer te worden afgesloten. Werkverkeer verspert dan alleen af en toe tijdelijk de Dedemsvaartweg in één richting. Vrijdag 15 december 2006 zijn ook die werkzaamheden gereed. Daarna gaat ook bus 37 weer de oude route rijden.

Begin 2007 worden nieuwe bomen geplant op de Dedemsvaartweg. Het kruispunt Melis Stokelaan-Dedemsvaartweg wordt in maart en april 2006 geschikt gemaakt voor tram 16.

Meer informatie
Tramlijn 16 verbindt het centrum van Den Haag, de woonwijk Wateringse Veld en de bedrijventerreinen Wateringse Veld en Zwethove in Wateringen (gemeente Westland). Vanaf september 2007 kan deze tram de uitgebreide route gaan rijden. Meer informatie over de aanleg van tramlijn 16 is te vinden op internet www.denhaag.nl/tram16

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Den Haag