Weg N346 (Lochem-Goor-Delden-Hengelo) weer open

Zwolle – De provinciale weg N361 tussen de Twentse plaatsen Lochem, Goor, Delden en Hengelo is sinds 1 december 2006 weer officieel open voor het verkeer. Door innovatieve maatregelen zal de verkeersveiligheid op deze weg verbeteren.

Vrijdag 1 december 2006 vond de heropening plaats. Na een informatieve toespraak van gedeputeerde Job Klaasen maakten de ongeveer 60 aanwezigen met een oude Londense dubbeldekkerbus een rondrit over de vernieuwde weg. Daarbij konden de inzittenden met eigen ogen de innovatieve maatregelen bekijken, die op deze weg zijn toegepast. Hierdoor zal de verkeersveiligheid aanzienlijk verbeteren.

Vervolgens vond de prijsuitreiking plaats van de prijsvraag voor kinderen ‘ontwerp jouw weg van de toekomst’. Tenslotte heeft Job Klaasen samen met de prijswinnaars de weg officieel heropend.

De verbeteringen aan de weg maken deel uit van een groot vijfjarig programma Overijssel doet meer voor verkeer Onder deze slogan is de provincie afgelopen voorjaar aan de slag gegaan om de wegen veiliger te maken en de bereikbaarheid van woonplaatsen te verbeteren. De provincie doet dit op een kosteneffectieve manier; maximaal rendement tegen zo gering mogelijke kosten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: provincie Overijssel