Nachtwerkzaamheden op A2 en A59

’s-Hertogenbosch – Van maandag 4 december tot zaterdag 9 december 2006 zijn er ’s nachts werkzaamheden op de A2 tussen Maasbrug en Vught en op de A59 west en A59 oost. Als de weersomstandigheden dat toelaten, worden dan op enkele locaties de werkzaamheden uitgevoerd die in de afgelopen twee weken vanwege het weer niet gerealiseerd konden worden. Daarvoor worden diverse rijstroken, verbindingswegen en op- en afritten afgesloten. Het nachtelijk autoverkeer kan daardoor de nodige verkeershinder en vertragingen ondervinden.

Vrijdagavond 8 tot zaterdagmorgen 9 december
Bij knooppunt Vught wordt deze nacht tussen 21.00 en 8.00 uur het asfalt vervangen op de rijbaan van de A2 naar de A65 in knooppunt Vught. Alle verkeer richting Tilburg wordt omgeleid via de A2 richting Eindhoven, vervolgens de afslag Vught, dan terug over de A2, afslag ’s-Hertogenbosch west, Vughterweg en via de aansluiting A65 richting Tilburg de A65 op. In verband met dit werk is ook de oprit naar de A2 richting Eindhoven bij de aansluiting St.Michielsgestel afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de aansluiting Veghel. Alle omleidingen staan met borden aangegeven.

Indien bij slecht weer de werkzaamheden niet door kunnen gaan, wordt de planning opnieuw bekeken.

Computeranimaties op website InfrA2
Op de website van infrA2 www.infra2.nl zijn onder “Project” de animaties te vinden van de A2 Rondweg Den Bosch in 2010. In drie animatiefilms kan de bezoeker het complete project bekijken, rijdend van Zuid naar Noord. Bij Hintham en Empel maakt de kijker een rondvlucht over de totaal vernieuwde knooppunten om daarna weer te “landen” op de hoofdrijbaan.

Informatie voor de gebruiker
Weggebruikers worden zo goed mogelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de omleidingroutes. Rijkswaterstaat/InfrA2 verspreidt hiertoe een persbericht en verstrekt informatie via de reguliere kanalen:

  • het gratis telefoonnummer 0800-8002 (Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat)
  • teletekst pagina’s 730, 731 en 732
  • voor meer informatie: www.infra2.nl en www.a2denbosch.nl
  • Gele aankondigingborden langs de weg

Verbreding A2 Rondweg
De A2 Rondweg Den Bosch wordt tussen 2006 en eind 2009 verbreed van 2×3 naar 4×2 rijstroken: twee rijstroken per rijrichting voor het doorgaande verkeer en twee rijstroken voor het lokale/bestemmingsverkeer. Rijkswaterstaat heeft InfrA2 opdracht gegeven dit werk uit te voeren en ook voor zeven jaar na oplevering de weg te onderhouden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant