Met de bus langs de file op de A1

Den Haag- Een enkele busreis van ’t Gooi naar Amsterdam voor één euro en van Almere naar Amsterdam voor twee euro. Dat kan de komende weekenden tijdens de werkzaamheden aan de Vechtbrug in de A1. De Vechtbrug wordt in de weekenden tussen 1 december 2006 en 19 januari 2007 onder handen genomen.

Door de werkzaamheden worden verkeersvertragingen op de A1 verwacht. Weggebruikers krijgen het advies zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Om de verkeersdrukte op de A1 te minimaliseren heeft Rijkswaterstaat het met Connexxion mogelijk gemaakt om tegen een gereduceerd tarief met de bus tussen ’t Gooi/Almere en Amsterdam te reizen.

Tijdens de werkzaamheden heeft het verkeer op de A1 ter hoogte van de Vechtbrug over een lengte van 1.200 meter te maken met versmalde rijstroken en een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. Het verkeer uit Leeuwarden, Almere en Amersfoort richting Amsterdam en vanuit Amsterdam richting Almere/Amersfoort wordt omgeleid. De toerit Muiden en de afrit Muiderberg op de A1 en die op de A6 afgesloten zijn tijdens de werkzaamheden.

De weekenden dat er aan de Vechtbrug wordt gewerkt zijn vrijdag 1 tot en met maandag 4 december, 8 tot en met 11 december, 5 tot en met 8 januari en 12 tot en met 15 januari. Alle weekenden beginnen de werkzaamheden om 21.00 uur en gaat de weg om 5.00 uur weer geheel open voor verkeer. Bij meer dan windkracht vijf verschuiven de werkzaamheden naar een volgend weekeinde.

Buiten de weekenden geldt de normale wegsituatie op de A1 voor het verkeer. Wel zijn er snelheidsbeperkingen vanwege de tijdelijk versmalde rijstroken. Tussen 24 november en 18 december 2006 geldt in de richting Amsterdam een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur. En tussen 2 en 29 januari 2007 geldt in de richting Amersfoort een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur.

Tussen 13 november 2006 en zondag 11 maart 2007 kan de Vechtbrug niet open voor het scheepvaartverkeer. De vaarroute van het IJmeer via de Vecht naar Weesp is dan gestremd voor schepen met Staande Mast. Dit scheepvaartverkeer wordt omgeleid tussen het IJmeer en Weesp via Buiten-IJ, Nieuwe Diep, Amsterdam-Rijnkanaal tot Nigtevecht en de Vecht en visa versa. De overige scheepvaart kan gewoon onder de brug doorvaren.

Informatie over de voortgang van de werkzaamheden aan de Vechtbrug en een overzicht van alle wegwerkzaamheden is te vinden op de groot onderhoud site van Van A naar Beter

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat