Startsein voor N57

Den Haag – Betere bereikbaarheid, een verbeterde leefbaarheid en meer verkeersveiligheid. Dat is wat de nieuwe N57 oplevert in Zeeland. Minister Karla Peijs stak vandaag de eerste symbolische spade in de grond, op weg naar een beter leefbaar en veiliger Zeeland.

De N57 is een samenwerkingsproject van Rijkswaterstaat Zeeland met de Provincie Zeeland, de gemeenten Middelburg en Veere, waterschap Zeeuwse Eilanden en ProRail. De nieuwe N57 loopt vanaf de Rijksweg A58 bij Nieuw- en Sint Joosland langs de noordoostkant van Middelburg, via Serooskerke naar Vrouwenpolder. De weg kruist in Middelburg via een aquaduct het Kanaal door Walcheren.

De betere regionale mobiliteit geldt met name voor het woon-werkverkeer. In Middelburg maken twee bruggen over het kanaal en een spoorwegkruising plaats voor een nieuw aquaduct. De leefbaarheid van de Zeeuwen verbetert aanzienlijk doordat het verkeer met de nieuwe N57 buiten Middelburg om rijdt en niet meer door Sint Laurens. De minister toonde zich tot slot verheugd over de verbetering van de verkeersveiligheid. Met de nieuwe, veiliger weg daalt de kans op ongelukken in 2010 met zestig procent.

Begin 2007 beginnen de voorbereidende werkzaamheden zoals het slopen van woningen en het kappen van bomen. Vervolgens wordt er een aannemer geselecteerd die uiterlijk eind 2007 begint met bouwen. In 2010 moet de N57 klaar zijn.
Meer informatie

* N57

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat