Nieuwe bewegingswerken voor Schinkelbrug (A10 Zuid)

Haarlem – De Schinkelbrug in de A10 Zuid bij Amsterdam krijgt tussen maandag 27 november 2006 en zondag 28 januari 2007 nieuwe bewegingswerken. Tijdens het Groot Onderhoud A4/A10 Zuid tussen 21 juli en 28 augustus 2006 heeft de brug al nieuwe beweegbare brugdelen gekregen. Het aanpassen van de bewegingswerken kon niet tegelijkertijd worden uitgevoerd omdat deze werkzaamheden zes tot acht weken duren. Ook hield Rijkswaterstaat rekening met het watersportseizoen.

De werkzaamheden vinden zowel overdag als in de nacht plaats. Het verkeer op de A10 ondervindt geen hinder omdat het werk vooral in de basculekelder onder de Schinkelbrug plaatsvindt. In de maand januari 2007 als de nieuwe bewegingswerken in de nacht getest worden, is er wel verkeershinder te verwachten. Tijdens het testen moet regelmatig de brug worden geopend. Dan is er kort oponthoud voor het wegverkeer.

Scheepvaartverkeer hinder
Gedurende de hele werkperiode kan de Schinkelbrug niet worden geopend voor het scheepvaartverkeer. De vaarroute van het Nieuwe Meer, via de Schinkel en de Kostverlorenvaart naar het IJ is dan gestremd voor de Staande Mastroute onder andere de bruine vloot met een staande mast van meer dan 8 meter. Dit scheepvaartverkeer wordt omgeleid:

  • vanaf het Noordzeekanaal via Zijkanaal C en de Ringvaart Haarlemmermeer naar Leiden, via Oude Rijn naar Alphen.
  • vanaf Alphen via Heijmanswetering/Woudwetering, Braassemermeer en Ringvaart Haarlemmermeer naar het Nieuwe Meer

De overige scheepvaart kan gewoon onder de brug door varen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Holland