Werkzaamheden N508 bij Heerhugowaard gestart

Haarlem – Aan de zuidzijde van Heerhugowaard komt een nieuw gedeelte van de provinciale weg N508. Het gaat om een stuk weg van ‘maar’ 700 meter lengte. Ondanks deze korte lengte is deze nieuwe N508 van groot belang voor de nieuwe wijk ‘Stad van de Zon‘ en het naastgelegen recreatiepark Park van Luna. Het is dé verbindingsweg met de N242. De werkzaamheden starten met de bouw van de brug over de Oostertocht. Eind 2007 is de nieuwe N508 net als de N242 klaar voor gebruik. De werkzaamheden leveren geen overlast op voor het verkeer.

De aannemer begint met het heien van de damwanden voor de beide landhoofden van de vaste brug over de Oostertocht. Daarna volgt de bouw van het brug zelf. Als dat klaar is, wordt het nieuwe stuk weg tussen de N242 en de Oosttangent aangelegd. De weg krijgt in beide richtingen twee rijstroken. De maximale snelheid wordt 80 km/uur.

De nieuwe N508 sluit aan de westzijde aan op de nieuwe op- en afritten van de N242 ter hoogte van de Nollenweg en aan de oostzijde op de rotonde van de Oosttangent in Heerhugowaard.

Informatie
Wie meer wil weten over de aanleg van de nieuwe N508 stuurt een e-mail naar: n508@noord-holland.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Noord-Holland