Afsluiting N228 kruispunt Willeskop – Damweg

Maandag 24 juli 09:00 uur tot maandag 21 augustus 06:00 uur:

Utrecht – Eind juni 2006 is de provincie Utrecht gestart met reconstructiewerkzaamheden en groot onderhoud op de provinciale weg N228 vanaf Oudewater tot en met Montfoort. Op 1 oktober 2006 is de totale klus geklaard. Vanaf 24 juli is het wegvak tussen Willeskop en de Damweg afgesloten. De afsluiting duurt vier weken.

Stand van zaken
De werkzaamheden aan de kabels en leidingen zijn inmiddels afgerond en op 10 juli is hoofdaannemer Heijmans Wegenbouw B.V. begonnen met het plaatsen van de stalen damwanden.
Op maandag 24 juli na de ochtendspits gaat het grote, ingrijpende werk beginnen.

Afsluiting en omleiding
In de periode tussen 24 juli en 21 augustus is het wegvak tussen het kruispunt Willeskop en de Damweg in Oudewater afgesloten voor gemotoriseerd doorgaand verkeer. Verkeer vanuit Haastrecht richting Montfoort/Utrecht wordt omgeleid via Joh. J. Vierbergenweg-Tuurluur en A12.
Verkeer vanuit Montfoort richting Oudewater/Haastrecht wordt omgeleid via de provinciale weg N204 richting Woerden en A12. De Damweg in Oudewater zal slechts beperkt als omleidingsroute worden gebruikt.
Fietsers en brommers kunnen er wel door. Voor bestemmingsverkeer, lijnbus en hulpdiensten zijn speciale maatregelen getroffen.

Overzicht werkzaamheden

24 juli-30 juli
Gedurende de eerste week van de afsluiting is de aannemer bezig met het verwijderen van de bovenste laag asfalt (6 cm) van zowel de rijbaan als het fietspad. Hij doet dit met behulp van een grote freesmachine en begint bij de Damweg. Het uitgebroken materiaal wordt afgevoerd naar een asfaltcentrale waar het weer wordt verwerkt in nieuwe asfaltmengsels.

31 juli-6 augustus
In deze tweede week wordt de nieuwe asfaltverharding aangebracht, met uitzondering van de bovenste deklaag.

7 augustus-13 augustus
In de derde week van de afsluiting wordt alle overige bestrating aangebracht, inclusief de betonbanden.

14 augustus-21 augustus
Met het aanbrengen van de laatste laag asfalt (deklaag) zet de aannemer de kroon op het werk. Hiervoor moet er steeds 1,5 km van de weg volledig worden afgesloten voor alle verkeer. Dit gebeurt telkens tussen 20:00 uur ’s avonds en 06:00 de volgende ochtend. De woningen en bedrijven langs dat wegvak zijn dan gedurende één avond/nacht alleen voor noodgevallen bereikbaar. Per wegvak krijgen betrokkenen nog een brief met de exacte datum.

N228 Haastrecht
De verzakte rijbaan N228 ter hoogte van bedrijventerrein Galgoord in Haastrecht is uiterlijk 14 juli zover hersteld dat het wegvak weer vrij is voor doorgaand verkeer en er geen beperkingen meer zijn voor vrachtverkeer.

Wegvak Oudewater-A12
De gemeente Oudewater heeft besloten om tussen 24 juli en 21 augustus 2006 de beperking voor het vrachtverkeer in het centrum van Papekop tijdelijk op te heffen. Bij de spoorwegovergang geldt nog wel een lengtebeperking.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Utrecht