Werkzaamheden N 475 binnenkort van start

Den Haag – Bewoners van Ouderkerk aan den IJssel en omgeving, moeten binnenkort rekening houden met extra reistijd. De provincie Zuid-Holland werkt vanaf 1 augustus tot en met 16 september aan de N 475(Zijdeweg). De weg is van 10 augustus tot en met 28 augustus afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld.

Voor en na de afsluiting zijn er werkzaamheden ter voorbereiding en ter afronding. Bij deze werkzaamheden is er soms een halve rijbaanafzetting. Het verkeer wordt dan over een helft van de weg geleid. In de periode dat de weg dicht gaat, werkt de aannemer 24 uur per dag door om tijdig de klus te klaren, behalve op zondag.

Omleiding
De omleiding wordt met borden langs de weg aangegeven. Verkeer richting Ouderkerk aan den IJssel vanuit Bergambacht wordt omgeleid via de N 207 en de dijk langs de Hollandse IJssel (de Gouderaksedijk, Kattendijk, Lageweg en IJsseldijk-noord, etc.). Verkeer richting Ouderkerk aan den IJssel vanuit Rotterdam, Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek wordt omgeleid via de N 210, door Krimpen aan den IJssel en over de IJsseldijk West. De parallelweg van de N 475, de Kerkweg, is alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Bewoners en bedrijven aan de omleidingsroute worden persoonlijk op de hoogte gebracht door de provincie.

De IJsseldijk-West is een belangrijk deel van de omleiding. Het verbod voor vrachtverkeer wordt tijdens de afsluiting opgeheven, zodat vrachtwagenchauffeurs ook gebruik kunnen maken van deze route over de dijk. Voor de verkeersveiligheid neemt de provincie diverse maatregelen. Op de dijk geldt een snelheidsbeperking van 30 km per uur. Daarnaast is er een parkeerverbod tussen de Breekade en de Watertoren, zodat alle weggebruikers meer ruimte hebben om te passeren. Borden geven ter plaatse de tijdelijk ingerichte parkeerruimtes aan. Een andere maatregel is dat het werkverkeer geen gebruik maakt van de dijkroute.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Zuid-Holland