Voordelig met de bus langs de file

Voordelig met de bus langs de file
Tijdens werkzaamheden Heinenoordtunnel

Rijkswaterstaat werkt van 30 juni tot 21 juli 2006 aan de Heinenoordtunnel. Vanuit de Hoeksche Waard en vanaf Goeree Overflakkee is Rotterdam met de auto dan moeilijker bereikbaar. Daarom hebben Rijkswaterstaat en busmaatschappij Connexxion gezamenlijk een actiekaart ontwikkeld. Met dit Heinenoordretour kunnen reizigers vanuit de Hoeksche Waard en vanaf Goeree Overflakkee voor half geld met de bus mee. De kaart is bovendien geldig op de Connexxion- en RET-lijnen in de zones 5300, 5314 en 5324 in Rotterdam. Een aantrekkelijk alternatief voor de file!

Actiekaart
Vanuit de Hoeksche Waard kost het Heinenoordretour € 2,50. Reizigers uit Goeree Overflakkee betalen € 5,-. Het Heinenoordretour geldt op alle buslijnen van Connexxion in de Hoeksche Waard en op Goeree Overflakkee, met uitzondering van interliner 395. Het Heinenoordretour is alleen verkrijgbaar in de periode van werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel, dus van 30 juni tot 21 juli. Reizigers kunnen de kaart kopen bij de buschauffeur of op busstation Heinenoord.

Gratis pendel Heinenoord-Barendrecht
Van maandag 3 juli tot vrijdag 7 juli 2006 verzorgt Connexxion een pendeldienst van busstation Heinenoord naar Barendrecht. Reizigers kunnen met de pendel gratis reizen tijdens de ochtendspits, de avondspits en tussen de middag. Afhankelijk van de belangstelling beslist Rijkswaterstaat in overleg met Connexxion of de pendel blijft rijden tot en met 21 juli 2006.

Rijkswaterstaat verwacht de nodige vertraging voor het verkeer richting Rotterdam, met name in de ochtendspits. Rijkswaterstaat adviseert daarom weggebruikers de bus te pakken en gebruik te maken van het Heinenoordretour. Lange afstandsverkeer uit Noord-Brabant en Goeree Overflakkee wordt omgeleid via de A59 en A16. Lokaal verkeer uit de Hoeksche Waard kan richting Dordrecht tolvrij door de Kiltunnel.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat