Groot onderhoud A59 s-Hertogenbosch – Waalwijk

GROOT ONDERHOUD AAN DE WEG 2006

‘s-Hertogenbosch – In het weekend van 30 juni t/m 3 juli 2006 vinden er weekendwerkzaamheden plaats op de A59, tussen Nieuwkuijk en Drunen, in de richting van Waalwijk. De weg zal worden voorzien van ZOAB. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren worden enkele toe- en afritten afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid en dient rekening te houden met een langere reistijd.

Data van de werkzaamheden:
Van vrijdag 30 juni 20.00 uur tot maandag 3 juli 06.00 uur

Afsluitingen voor verkeer vanaf ’s-Hertogenbosch of richting Waalwijk:

  • Toerit 43 (Nieuwkuijk)
  • Toe- en afrit 42 (Heusden)
  • Afrit 41 (Drunen)

Adviesroute:
Om de drukte op de A59 meer te spreiden worden er zaterdag en zondag enkele adviesroutes ingesteld: verkeer vanuit Utrecht (A2) en verkeer vanuit Oss/Nijmegen (A59/A50) in de richting Waalwijk/Efteling wordt bij knooppunt Empel en knooppunt Hintham via de N65 richting Tilburg en Waalwijk omgeleid.

Omleidingsroutes:

  • Verkeer vanuit ‘s-Hertogenbosch richting Heusden/Drunen (en Land van Ooit): via afrit 43 (Nieuwkuijk), Abt van Engelenlaan, Tuinbouwweg en Oultremontweg.
  • Verkeer vanuit Vlijmen richting Waalwijk/Heusden: via Abt van Engelenlaan, Tuinbouwweg en Oultremontweg.
  • Verkeer vanuit Heusden richting Waalwijk: via afrit 43 (Nieuwkuijk), Abt van Engelenlaan, Tuinbouwweg en Oultremontweg.

Plaatselijk worden de diverse omleidingroutes aangegeven m.b.v. gele borden langs de wegen.

Richting ’s-Hertogenbosch:
Er zijn er geen beperkingen in deze richting behoudens het ontbreken van de vluchtstrook.

Bij slecht weer (regen) worden de werkzaamheden doorgeschoven. Let hiervoor op de vooraankondigingsborden langs de toe- en afritten.

Overige werkzaamheden:
In navolging van deze werkzaamheden worden in de week van 3 juli 2006 op de A59 tussen Drunen en Drunen-West rijstroken versmald en verlegd. Dit heeft te maken met het aanleggen van ZOAB op dit traject. Deze werkzaamheden zullen eind 2006 worden afgerond.

Informatie voor de gebruiker
Weggebruikers worden zo goed mogelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de omleidingroutes. Rijkswaterstaat verspreidt hiertoe een persbericht en verstrekt informatie via de reguliere kanalen:

In 2006 en 2007 werkt Rijkswaterstaat meer aan de weg dan normaal. Dat betekent dat weggebruikers vaker met wegwerkzaamheden op rijkswegen krijgen te maken. Het gaat om zo’n 200 projecten, van groot onderhoud, verbreding en aanleg van wegen, kleine asfaltwerkzaamheden tot het vernieuwen van bruggen en viaducten. Dit is nodig om de veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer ook in de toekomst te waarborgen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft tot en met 2010 in totaal 600 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor werkzaamheden aan de rijkswegen.
Tijdens de werkzaamheden is Rijkswaterstaat er alles aan gelegen om de hinder en de overlast voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Dit gebeurt onder andere door omleidingroutes in te stellen en weggebruikers duidelijk te informeren. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website www.vanAnaarBeter.nl en de landelijke informatielijn 0800-8002.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant