Weekendafsluiting A2 Den Bosch-Eindhoven 23-26 juni

Den Haag – Rijkswaterstaat voert in het weekend van 23 tot 26 juni werkzaamheden uit aan de A2. Vanaf toerit 26 Boxtel tot aan knooppunt Ekkersweijer wordt de rijbaan voorzien van dubbellaags ZOAB en wordt de weg afgesloten voor alle verkeer richting Eindhoven. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een langere reistijd.

Data weekendafsluiting:
Van vrijdag 23 juni 21.00 uur tot maandag 26 juni 05.00 uur.

Adviesroutes:

  • Verkeer vanuit Utrecht (A2/A27) richting Eindhoven/Maastricht: vanaf knooppunt Everdingen via de A27 Gorinchem/Breda , vervolgens via de A58 naar Eindhoven.
  • Verkeer vanuit Utrecht (A2) en Gorinchem (A15) richting Venlo/Duitsland: vanaf knooppunt Deil via de A15 richting Nijmegen. Via de A73 richting Venlo/Duitsland.

Omleidingsroute regionaal verkeer:

  • Verkeer vanuit Utrecht (A2) richting Eindhoven-Oost: via de A59 richting Oss en via de A50 richting Eindhoven-Oost. Omleidingsroute 4.
  • Verkeer vanaf Utrecht (A2) richting Esch, Boxtel, Liempde: via A2 afrit 22 (St. Michielsgestel), Bosschebaan, Schijndelseweg, Esscheweg, Gestelseweg. Omleidingsroute 5.
  • Verkeer vanuit Utrecht (A2) richting Eindhoven: via de N65 richting Tilburg en de A58 richting Eindhoven. Omleidingsroute 4.

Omleidingsroute lokaal verkeer:
Plaatselijk worden diverse omleidingsroutes aangegeven met behulp van gele borden.

Reservedata weekendafsluiting:
Bij slecht weer en wijzigingen in de planningen worden de werkzaamheden op een ander moment uitgevoerd. Het reserveweekend is van vrijdag 25 augustus tot maandag 28 augustus.

Overige weekendafsluitingen:
Na deze tweede weekendafsluiting staan nog vier weekendafsluitingen gepland. Het gaat om de volgende weekenden:

  • Vrijdag 7 juli 21.00 uur tot maandag 10 juli 05.00 uur richting ’s-Hertogenbosch van knooppunt Ekkersweijer tot Best
  • Vrijdag 14 juli 21.00 uur tot maandag 17 juli 05.00 uur richting ’s-Hertogenbosch van Boxtel tot knooppunt Vught
  • Vrijdag 4 augustus 21.00 uur tot maandag 7 augustus 05.00 uur richting ’s-Hertogenbosch (weggedeelte nog niet bekend)
  • Vrijdag 11 augustus 21.00 uur tot maandag 14 augustus 05.00 uur richting Eindhoven (weggedeelte nog niet bekend)

In de nacht van 26 juni wordt afrit 22 De Pettelaar en Schijndel afgesloten
Op 26 juni van 22.00 tot 01.00 uur is afrit 22 De Pettelaar en Schijndel voor verkeer vanuit Utrecht (A2) afgesloten. Bouwcombinatie InfrA2 vervangt daar een aangereden lichtmast. De omleidingsroute via knooppunt Vught zal door middel van gele borden worden aangegeven.

Nadere informatie
Om weggebruikers en de omgeving te informeren plaatst Rijkswaterstaat voorafgaand aan iedere afsluiting van een gedeelte van de rijbaan in één rijrichting advertenties in landelijke, regionale en lokale kranten met daarin gedetailleerde informatie over de afsluiting en de omleidingroutes. Tevens worden persberichten naar de media verstuurd. Weggebruikers kunnen dezelfde informatie over de verkeershinder en de werkzaamheden vinden op de websites www.VanAnaarBeter.nl en www.rijkswaterstaat.nl/rws/dnb/projecten/a2dbehv/

De afsluitingen gedurende de weekenden worden ingesteld voor onder meer het aanbrengen van dubbellaags ZOAB (asfalt) over de gehele breedte van de rijbaan. In de avond en nachtelijke uren worden onder andere de goten aan weerszijden van de rijbaan aangepast en de af- en toeritten van de weg geasfalteerd.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat