Nachtelijke afsluiting afritten A2 richting Eindhoven

GROOT ONDERHOUD AAN DE WEG 2006

‘s-Hertogenbosch – Van dinsdag 13 juni tot en met vrijdag 16 juni 2006 vinden er nachtelijke afsluitingen plaats van verscheidene toe- en afritten van de A2 richting Eindhoven. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een langere reistijd.

Tijdens deze afsluitingen vinden werkzaamheden plaats in het kader van het Groot Onderhoud aan de A2 tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Het gaat hier om aanpassing van de goten aan beide zijden van de rijbaan en het asfalteren van af- en toeritten. De werkzaamheden worden uitgevoerd onder voorbehoud van weersomstandigheden en wijzigingen in de planning. In dat geval wordt uitgeweken naar ingeplande reservenachten.

Dinsdag 13 juni 21.00 tot woensdag 14 juni 06.00 uur
Afsluiting toerit 28 (Best) voor verkeer richting Eindhoven.
Omleiding voor verkeer vanuit Best (Willem de Zwijgerweg) en Eindhoven: via Eindhovenseweg Zuid, toerit 28 (Best), A2 richting Utrecht, afrit 27 (Best West) en toerit 27 (Best West) naar A2 richting Eindhoven. Omleidingsnummer 4.
Reservenachten: vrijdag 16 juni tot zaterdag 17 juni en zondag 18 juni tot maandag 19 juni.

Woensdag 14 juni 21.00 uur tot donderdag 15 juni 06.00 uur
Afsluiting toerit 27 (Best West) richting Eindhoven en afrit 27 (Best West ) voor verkeer vanuit ’s-Hertogenbosch.
Omleidingen:

  • Voor verkeer vanuit Best en St. Oedenrode (Ringweg): via rotonde, Oude Rijksweg, Eindhovenseweg, Willem de Zwijgerweg en toerit 28 (Best) Omleidingsnummer 4.
  • Voor verkeer vanuit ’s-Hertogenbosch (A2): via afrit 28 (Best), Eindhovenseweg Zuid, toerit 28. Omleidingsnummer 6.

Reservenachten: maandag 19 juni tot dinsdag 20 juni en dinsdag 20 juni tot woensdag 21 juni.

Donderdag 15 juni 21.00 uur tot vrijdag 16 juni 06.00 uur
Afsluiting toerit 28 (Best) voor verkeer richting Eindhoven en afrit 28 (Best) voor verkeer vanuit ‘s-Hertogenbosch.
Omleidingen:

  • Voor verkeer vanuit Best (Willem de Zwijgerweg) en Eindhoven: via de Eindhovenseweg Zuid en toerit 28 (Best) naar de A2 richting Utrecht, via afrit 27 (Best West), Ringweg, rotonde, toerit 27 (Best West). Omleidingsnummer 5.
  • Voor verkeer vanuit ’s-Hertogenbosch (A2): via afrit 27 (Best West), rotonde, Ringweg, Wilg, Oude Rijksweg, Eindhovenseweg, Willem de Zwijgerweg. Omleidingsnummer 4.

Reservenachten: maandag 19 juni tot dinsdag 20 juni en dinsdag 20 juni tot woensdag 21 juni.

ANDERE WERKZAAMHEDEN A2

Grondmetingen rondweg ‘s-Hertogenbosch:
In dezelfde periode voert bouwcombinatie InfrA2, namens Rijkswaterstaat, grondmetingen uit op delen van de A2 en de A59 ter hoogte van ’s-Hertogenbosch. Daarvoor worden vluchtstroken en rijstroken tijdelijk afgezet. De grondmetingen zijn nodig om de heipaallengtes te bepalen. De kolommen van de diverse bruggen/viaducten komen op heipalen te staan.

Locatie en datum metingen:

  • Dinsdag 13 juni 2006 tussen 9.00 en 12.00 uur op de vluchtstrook van de verbindingsboog A59 – A2, Waalwijk – Eindhoven en tussen 10.00 en 13.00 uur op de vluchtstrook van de A2 richting Eindhoven ter hoogte van de Empelsedijk.
  • Woensdag 14 juni 2006 tussen 9.00 en 15.00 uur wordt gemeten op de ongebruikte rijbaan van de A59 richting Nijmegen in de lus van Hintham en op de vluchtstrook.
  • Donderdagavond 15 juni 2006 tussen 21.00 en 24.00 uur vinden metingen plaats op de linker rijbaan van de A2 richting Utrecht ter hoogte van de afslag Den Bosch Zuid/St. Michielsgestel en op de linkerrijbaan van de A2 richting Eindhoven ter hoogte van knooppunt Empel.

Door de tijdelijke afzettingen kan verkeershinder ontstaan.

Proef op de A2 met snelheidsverlaging:
Onder de noemer: “Lagere snelheid, eerder ritsen: minder vertraging” start Rijkswaterstaat in samenwerking met het KLPD maandag 12 juni tot en met vrijdag 23 juni 2006 een proef in de avondspits. De proef vindt plaats tussen knooppunt Oudenrijn en knooppunt Vught voor verkeer in zuidelijke richting.

Groot Onderhoud A2 tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven
Vanaf 15 mei 2006 vindt Groot Onderhoud plaats aan de A2 tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Gedurende maximaal zes weekenden worden delen van de A2 tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven in één rijrichting (drie weekenden per rijrichting) afgesloten voor verkeer. Buiten deze zes weekenden kan het verkeer in de avonden en nachten worden geconfronteerd met een afsluiting van een af- of toerit, van de vluchtstrook of van een rijstrook. Het Groot Onderhoud aan de A2 is najaar 2006 gereed.

Nadere informatie
Om weggebruikers en de omgeving te informeren over de werkzaamheden, afsluitingen en omleidingroutes plaatst Rijkswaterstaat voorafgaand aan iedere weekendafsluiting van een gedeelte van de rijbaan in één rijrichting advertenties in landelijke, regionale en lokale kranten. Tevens worden persberichten naar de media verstuurd. Daarnaast kunnen weggebruikers informatie vinden via de reguliere kanalen:

In 2006 en 2007 werkt Rijkswaterstaat meer aan de weg dan normaal. Dat betekent dat weggebruikers vaker met wegwerkzaamheden op rijkswegen krijgen te maken. Het gaat om zo’n 200 projecten, van groot onderhoud, verbreding en aanleg van wegen, kleine asfaltwerkzaamheden tot het vernieuwen van bruggen en viaducten. Dit is nodig om de veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer ook in de toekomst te waarborgen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft tot en met 2010 in totaal 600 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor werkzaamheden aan de rijkswegen.

Tijdens de werkzaamheden is Rijkswaterstaat er alles aan gelegen om de hinder en de overlast voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Dit gebeurt onder andere door omleidingroutes in te stellen en weggebruikers duidelijk te informeren. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website www.VanAnaarBeter.nl en de gratis landelijke informatielijn 0800-8002.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant