Weekendafsluiting A2 Vught – Best richting Eindhoven

GROOT ONDERHOUD AAN DE WEG 2006 Verkeershinder door afsluiting A2 tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven
Weekendafsluiting in het weekend van 9 tot 12 juni 2006

Rijkswaterstaat voert in het weekend van 9 tot 12 juni 2006 werkzaamheden uit aan de A2. Tussen toerit 23 (’s-Hertogenbosch-West) tot en met afrit 26 (Boxtel) wordt de rijbaan voorzien van dubbellaags ZOAB en wordt de weg afgesloten voor alle verkeer richting Eindhoven. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een langere reistijd.

Data weekendafsluiting:
Van vrijdag 9 juni 21.00 uur tot maandag 12 juni 05.00 uur.

Omleidingsroutes:
Omleidingsroute landelijk verkeer:

 • Verkeer vanuit Utrecht (A2/A27) richting Eindhoven: vanaf knooppunt Everdingen via de A27 richting Breda. Via de A58 richting Tilburg en Eindhoven.
 • Verkeer vanaf Utrecht (A2) en Gorinchem (A15) richitng Venlo/Duitsland: vanaf knoppunt Deil via de A15 richting Nijmegen. Via de A73 richting Venlo/Duitsland.

Omleidingsroute regionaal verkeer:

 • Verkeer vanaf Utrecht (A2) richting Eindhoven: vanaf knooppunt Vught via de N65 richting Tilburg. Bij knooppunt de Baars via de A58 richting Eindhoven. Omleidingsroute 4.
 • Verkeer vanaf Utrecht (A2) richting Eindhoven-Oost: vanaf knooppunt Hintham via de A50 richting Oss en Eindhoven. Omleidingsroute 4.
 • Verkeer vanaf Utrecht (A2) richting Esch, Boxtel, Liempde: via A2 afrit 22 (St. Michielsgestel), Bosschebaan, Schijndelseweg, Esscheweg, Gestelseweg. Omleidingsnummer 5.

Omleidingsroute lokaal verkeer:

 • Plaatselijk worden diverse omleidingsroutes aangegeven met behulp van gele borden.

Reservedata weekendafsluiting:
Bij slecht weer en wijzigingen in de planningen worden de werkzaamheden op een ander moment uitgevoerd. Het reserveweekend is van vrijdag 25 augustus tot maandag 28 augustus 2006.

Attentie:
In het weekend van 9 tot 12 juni wordt eveneens aan de A27 gewerkt. De weg is afgesloten voor al het verkeer richting Gorinchem tussen knooppunt Hooipolder en Hank.

Overige weekendafsluitingen:
Na deze eerste weekendafsluiting staan nog vijf weekendafsluitingen gepland. Het gaat om de volgende weekenden:

 • Vrijdag 23 juni 21.00 uur tot maandag 26 juni 05.00 uur richting Eindhoven van Boxtel tot knooppunt Ekkersweijer
 • Vrijdag 7 juli 21.00 uur tot maandag 10 juli 05.00 uur richting ’s-Hertogenbosch van knooppunt Ekkersweijer tot Best
 • Vrijdag 14 juli 21.00 uur tot maandag 17 juli 05.00 uur richting ’s-Hertogenbosch van Boxtel tot knooppunt Vught
 • Vrijdag 4 augustus 21.00 uur tot maandag 7 augustus 05.00 uur richting ’s-Hertogenbosch (weggedeelte nog niet bekend)
 • Vrijdag 11 augustus 21.00 uur tot maandag 14 augustus 05.00 uur richting Eindhoven (weggedeelte nog niet bekend)

Nadere informatie
Om weggebruikers en de omgeving te informeren plaatst Rijkswaterstaat voorafgaand aan iedere afsluiting van een gedeelte van de rijbaan in één rijrichting advertenties in landelijke, regionale en lokale kranten met daarin gedetailleerde informatie over de afsluiting en de omleidingroutes. Tevens worden persberichten naar de media verstuurd. Weggebruikers kunnen dezelfde informatie over de verkeershinder en de werkzaamheden vinden op de websites
www.vanAnaarBeter.nl en www.rijkswaterstaat.nl/rws/dnb/projecten/a2dbehv/

De afsluitingen gedurende de weekenden worden ingesteld voor onder meer het aanbrengen van dubbellaags ZOAB (asfalt) over de gehele breedte van de rijbaan. In de avond en nachtelijke uren worden onder andere de goten aan weerszijden van de rijbaan aangepast en de af- en toeritten van de weg geasfalteerd.

In 2006 en 2007 werkt Rijkswaterstaat meer aan de weg dan normaal. Dat betekent dat weggebruikers vaker met wegwerkzaamheden op rijkswegen krijgen te maken. Het gaat om zo’n 200 projecten, van groot onderhoud, verbreding en aanleg van wegen, kleine asfaltwerkzaamheden tot het vernieuwen van bruggen en viaducten. Dit is nodig om de veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer ook in de toekomst te waarborgen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft tot en met 2010 in totaal 600 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor werkzaamheden aan de rijkswegen.
Tijdens de werkzaamheden is Rijkswaterstaat er alles aan gelegen om de hinder en de overlast voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Dit gebeurt onder andere door omleidingroutes in te stellen en weggebruikers duidelijk te informeren. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website www.vanAnaarBeter.nl en de landelijke informatielijn 0800-8002.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant