Informatieavond reconstructie N231

Haarlem – De provincie Zuid-Holland en de provincie Noord-Holland organiseren gezamenlijk een informatieavond over de werkzaamheden aan de provinciale weg N231 en de brug Vrouwenakker, gelegen in de gemeenten Liemeer/De Ronde Venen en Uithoorn. De weg wordt heringericht om de veiligheid te verbeteren. De brug wordt vervangen en een tijdelijke brug zorgt voor bereikbaarheid van de omgeving.

Op woensdag 14 juni 2006 vanaf 19.00 uur geven beide Holland provincies een informatieavond in het gemeentehuis van Liemeer, Teylersplein 1, 2441 LE in Nieuwveen. De informatieavond start om 19.30 uur met een korte presentatie, na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen en de avond eindigt om 21.00 uur.

Reconstructie N231
De reconstructiewerkzaamheden aan de N231 ten zuiden van de brug Vrouwenakker betreffen het doortrekken van het (vrijliggende) fietspad tot aan de brug Vrouwenakker, de aanpassing van de aansluiting N231 / Nieuwveens Jaagpad en asfalteringswerkzaamheden. Eind mei 2006 zijn de voorbereidende werkzaamheden volop in gang. Naar verwachting zal in het najaar 2006 gestart worden met de uitvoering van de wegwerkzaamheden. Begin 2007 zijn de werkzaamheden afgerond.

Vervanging van de brug Vrouwenakker
De huidige brug, waarvan de provincie Noord-Holland eigenaar is, voldoet niet meer aan de nu geldende eisen. Gedurende de vervangingswerkzaamheden zal een tijdelijke brug worden gebouwd, zodat voetgangers, fietsers en (normaal) gemotoriseerd verkeer gebruik kunnen blijven maken van de N231. Naar verwachting starten de werkzaamheden aan de brug medio 2007. Het bouwen van de nieuwe brug zal circa een jaar duren.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Noord-Holland