Weekendafsluiting knooppunt Hooipolder (A27/A59)

‘s-Hertogenbosch – In verband met de geplande asfalteringswerkzaamheden bij knooppunt Hooipolder wordt de verbindingsweg tussen de A27 met de A59 afgesloten in het weekend van 19 mei 20.00 tot 22 mei 06.00. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een langere reistijd.

Omleidingroutes:

  • Verkeer vanaf de A27 richting ’s-Hertogenbosch: Via afrit 19 Oosterhout en toerit 19 Oosterhout naar de A27 richting ’s-Hertogenbosch.
  • Verkeer vanaf de A27 richting Breda: Via afrit 19 Oosterhout en toerit 19 Oosterhout naar de A27 richting Breda.

De omleidingroutes worden aangegeven m.b.v. gele borden langs de wegen.

Bovengenoemde perioden zijn onder voorbehoud van weersomstandigheden en wijzigingen in de planning van de werkzaamheden.

Informatie voor de gebruiker
Weggebruikers worden zo goed mogelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de omleidingroutes. Rijkswaterstaat verspreidt hiertoe een persbericht en verstrekt informatie via de reguliere kanalen:

In 2006 en 2007 werkt Rijkswaterstaat meer aan de weg dan normaal. Dat betekent dat weggebruikers vaker met wegwerkzaamheden op rijkswegen krijgen te maken. Het gaat om zo’n 200 projecten, van groot onderhoud, verbreding en aanleg van wegen, kleine asfaltwerkzaamheden tot het vernieuwen van bruggen en viaducten. Dit is nodig om de veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer ook in de toekomst te waarborgen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft tot en met 2010 in totaal 600 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor werkzaamheden aan de rijkswegen.
Tijdens de werkzaamheden is Rijkswaterstaat er alles aan gelegen om de hinder en de overlast voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Dit gebeurt onder andere door omleidingroutes in te stellen en weggebruikers duidelijk te informeren. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website www.vanAnaarBeter.nl en de landelijke informatielijn 0800-8002.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant