Bewoners blij verrast met bloemenactie provincie ZH

Den Haag – “Dit had ik nooit verwacht. Geweldig.“ Klein gebaar, groot plezier. Bewoners aan de Benedenberg en Zuidbroek in Bergambacht en de Zuidbroekse Opweg in Berkenwoude ontvingen donderdagmiddag 11 mei 2006 uit handen van de provincie Zuid-Holland een bloemetje. Een klein gebaar, waarmee de provincie de bewoners bedankt voor hun begrip tijdens de overlast die ze vooral begin 2006 hebben gehad van het sluipverkeer. De landweggetjes zijn een populaire sluiproute tijdens de werkzaamheden aan verzakte weggedeelten van de N 210.

De werkzaamheden aan de N 210 zijn nodig om de weg te herstellen, maar vaak ook vervelend voor de weggebruikers en de omgeving. Ze leiden onvermijdelijk tot overlast, al zijn de maatregelen van de provincie erop gericht dit tot een minimum te beperken. De bloemenactie kwam voor veel bewoners – die vaak nietsvermoedend in de tuin zaten – geheel onverwacht. Zo ook voor de 58-jarige geboren en getogen Bergambachtse, Adri Botter-Verburg, woonachtig aan de Benedenberg. “Oh, wat leuk, geweldig!”, luidde haar reactie. En ze vervolgt: “Dit had ik nooit verwacht.”

Vouw uit je broek
Begin 2006 hebben de bewoners veel last gehad van de werkzaamheden op de N 210 en het sluipverkeer dat vervolgens zijn weg kiest via de landweggetjes. “Als er werkzaamheden zijn, dan is het echt druk hier”, zegt de Bergambachtse. “Ze rijden zo je vouw uit je broek, omdat deze mensen snel thuis willen zijn. Met kinderen is het dan geen pretje, niet op de fiets en niet om er te lopen. Maar ik ben niet zo’n klager hoor. Kijk, de provincie kan er niets aan doen, want die weg moet gewoon opgeknapt worden. In 1954 speelde ik als kind nog in de bouwput van de N 210, kun je nagaan hoe oud ik ben – en die weg.”

Maatregelen
Het weggedeelte van de N 210 tussen de Zuidbroekse Opweg en Bergambacht is kwetsbaar. Op drie punten nam de provincie in de eerste maanden van 2006 stabiliserende maatregelen om grotere verzakkingen te voorkomen. Ter hoogte van de werkzaamheden werd het verkeer om en om met een verkeerslichtinstallatie over de helft van de weg geleid. Ook werd de maximumsnelheid aangepast tot dertig of vijftig kilometer per uur. Dit gaf de nodige vertragingen. Op het sluipverkeer dat doorgaans harder rijdt, hield de politie extra toezicht.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Zuid-Holland