Obstakel onder afzinkelement Roertunnel

Roermond, Tijdens het afzinken van het eerste tunnelelement van de Roertunnel eind april 2006 is het helaas niet gelukt om het element in de juiste positie te krijgen. Uit nader onderzoek is gebleken dat het tunnelelement op een onverwacht obstakel terecht is gekomen. Dit obstakel is vermoedelijk met de stroming van de Roer in de zinksleuf terechtgekomen. Door dit obstakel ligt het element nu niet in de juiste positie en zijn er dus corrigerende maatregelen nodig.

Nader onderzoek
Aannemer Besix-Strukton heeft besloten het element circa 1 meter op te drijven, om nader onderzoek te kunnen uitvoeren en het vermoedelijke obstakel te verwijderen. De werkzaamheden voor het onderzoek en het verwijderen starten in de week van 8 mei 2006.

Het nieuwe tijdstip van afzinken is afhankelijk van de onderzoeksresultaten. Ook moet het grindbed, waarop het tunnelelement wordt afgezonken, hersteld worden. De werkzaamheden aan de overige delen van de Roertunnel kunnen gewoon doorgaan. Besix-Strukton verwacht niet dat de oplevering van de Roertunnel vertraging oploopt.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Via Limburg