Groot onderhoud A17 Roosendaal – Zevenbergen

‘s-Hertogenbosch – In verband met de geplande asfalteringswerkzaamheden tussen Roosendaal en Zevenbergen wordt de A17 in de richting van Dordrecht en Rotterdam volledig afgesloten. Dat betekent dat ook de toe- en afritten 24 Standaardbuiten, 23 Stampersgat, 22 Oudenbosch en toerit 21 Roosendaal-Noord worden afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een langere reistijd.

Data afsluitingen:

 • van zaterdag 6 mei 10.00 uur tot maandag 8 mei 2006 5.30 uur
 • van vrijdag 12 mei 20.00 uur tot maandag 15 mei 2006 5.30 uur

Omleidingroute vanuit Bergen op Zoom (A4/A58) richting Rotterdam/Dordrecht:

 • Via knooppunt De Stok naar knooppunt Princeville
 • Via de A16 richting Dordrecht naar knooppunt Klaverpolder

Omleidingroute vanuit Roosendaal (A58) richting Dordrecht/Rotterdam:

 • Via de A17 richting Dordrecht naar afrit 21 (Roosendaal-Noord)
 • Dan via de N268 naar de A29 richting Rotterdam
 • Via knooppunt Sabina naar de A59 naar knooppunt Noordhoek
 • Vervolgens de A17 richting Dordrecht/Rotterdam.

Adviesroute vanuit Bergen op Zoom (A4/A58) richting Rotterdam:

 • Vanaf knooppunt Zoomland naar de N259 richting Dinteloord
 • Vervolgens de A29 richting Rotterdam.

  Voor plaatselijk verkeer worden diverse omleidingroutes aangegeven m.b.v. gele borden langs de wegen.

  Bovengenoemde perioden zijn onder voorbehoud van weersomstandigheden en wijzigingen in de planning van de werkzaamheden.

  Deze werkzaamheden stonden oorspronkelijk voor eind mei 2006 gepland, maar in verband met afstemming met de werkzaamheden aan de HSL ter hoogte van Prinsenbeek (A16), zijn deze werkzaamheden naar begin mei 2006 verplaatst.

  Informatie voor de gebruiker
  Weggebruikers worden zo goed mogelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de omleidingroutes. Rijkswaterstaat verspreidt hiertoe een persbericht en verstrekt informatie via de reguliere kanalen:

  • het gratis telefoonnummer 0800-8002 (Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat)
  • teletekst pagina’s 730, 731 en 732
  • www.reistijdenzuid.nl en www.vanAnaarBeter.nl

   In 2006 en 2007 werkt Rijkswaterstaat meer aan de weg dan normaal. Dat betekent dat weggebruikers vaker met wegwerkzaamheden op rijkswegen krijgen te maken. Het gaat om zo’n 200 projecten, van groot onderhoud, verbreding en aanleg van wegen, kleine asfaltwerkzaamheden tot het vernieuwen van bruggen en viaducten. Dit is nodig om de veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer ook in de toekomst te waarborgen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft tot en met 2010 in totaal 600 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor werkzaamheden aan de rijkswegen.
   Tijdens de werkzaamheden is Rijkswaterstaat er alles aan gelegen om de hinder en de overlast voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Dit gebeurt onder andere door omleidingroutes in te stellen en weggebruikers duidelijk te informeren. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website www.vanAnaarBeter.nl en de landelijke informatielijn 0800-8002.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant