Groot onderhoud A59 bij Heusden

‘s-Hertogenbosch – Tussen 24 april en 19 juli 2006 vinden de eerste wegwerkzaamheden plaats op de A59, tussen aansluiting 43 (Nieuwkuijk) en aansluiting 41 (Drunen) , in de richting van Waalwijk. De deklaag wordt uiteindelijk voorzien van ZOAB. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren moeten als eerste de rijbanen tijdelijk worden verlegd en is het noodzakelijk om enkele toe- en afritten af te sluiten. Het verkeer dient voorlopig rekening te houden met onderstaande afsluitingen en omleidingen.

Data van de werkzaamheden en omleidingen:

 • Richting ‘s-Hertogenbosch:
  Van dinsdag 18 april 20.00 uur tot woensdag 19 april 6.00 uur.
  Afsluiting van toerit 41 (Drunen), toe- en afrit 42 (Heusden) en afrit 43 (Nieuwkuijk). Omleidingroutes:

  • Verkeer vanuit Waalwijk richting Heusden via afrit 41 Drunen en Elshout
  • Verkeer vanuit Drunen richting ‘s-Hertogenbosch via de Oultremontweg, Tuinbouwweg en Abt van Engelenlaan
  • Verkeer vanuit Heusden richting ‘s-Hertogenbosch: via afrit 41 (Drunen) naar Oultremontweg, Tuinbouwweg en Abt van Engelenlaan
 • Richting Waalwijk:
  Van donderdag 20 april 23.00 uur tot vrijdag 21 april 6.00 uur en van maandag 24 april 20.00 tot dinsdag 25 april 6.00 uur. Afsluiting van toerit 43 (Nieuwkuijk), toe- en afrit 42 (Heusden) en afrit 41 (Drunen).
  Omleidingroutes:

  • Verkeer vanuit ‘s-Hertogenbosch richting Heusden/Drunen: via afrit 43 (Nieuwkuijk), Abt van Engelenlaan, Tuinbouwweg en Oultremontweg.
  • Verkeer vanuit Vlijmen richting Waalwijk/Heusden: via Abt van Engelenlaan, Tuinbouwweg en Oultremontweg.
  • Verkeer vanuit Heusden richting Waalwijk: via afrit 43 (Nieuwkuijk), Abt van Engelenlaan, Tuinbouwweg en Oultremontweg.
 • Werkzaamheden Ovonde:
  Het werk aan de Ovonde (aansluiting Heusden) wordt afgerond op zondag 23 april. De Ovonde is met ingang van deze dag, vanaf 6.00 uur, toegankelijk voor alle verkeer.

Plaatselijk worden de diverse omleidingroutes aangegeven m.b.v. gele borden langs de wegen.

Bij slecht weer (regen) worden de werkzaamheden een nacht doorgeschoven. Let hiervoor op de vooraankondigingsborden langs de toe- en afritten.

Informatie voor de gebruiker
Weggebruikers worden zo goed mogelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de omleidingroutes. Rijkswaterstaat verspreidt hiertoe een persbericht en verstrekt informatie via de reguliere kanalen:

In 2006 en 2007 werkt Rijkswaterstaat meer aan de weg dan normaal. Dat betekent dat weggebruikers vaker met wegwerkzaamheden op rijkswegen krijgen te maken. Het gaat om zo’n 200 projecten, van groot onderhoud, verbreding en aanleg van wegen, kleine asfaltwerkzaamheden tot het vernieuwen van bruggen en viaducten. Dit is nodig om de veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer ook in de toekomst te waarborgen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft tot en met 2010 in totaal 600 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor werkzaamheden aan de rijkswegen.
Tijdens de werkzaamheden is Rijkswaterstaat er alles aan gelegen om de hinder en de overlast voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Dit gebeurt onder andere door omleidingroutes in te stellen en weggebruikers duidelijk te informeren. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website www.vanAnaarBeter.nl en de landelijke informatielijn 0800-8002.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant