BAM: Opdracht snelweg North Carolina VS


Bunnik – De Amerikaanse werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv – Flatiron Construction Corp. – heeft in joint venture een design-and-build-opdracht verworven voor de aanleg van de Washington Bypass in North Carolina. De opdrachtsom bedraagt € 170 miljoen, waarvan ruim € 100 miljoen voor Flatiron.

Flatiron voert het ontwerp- en bouwcontract uit in combinatie met United Contractors. De nieuwe randweg leidt de snelweg US Highway 17 over een lengte van ruim elf kilometer langs de stad Washington, North Carolina. Washington is een stad van circa 10.000 inwoners, gelegen halverwege de Amerikaanse oostkust.

Onderdeel van de Washington Bypass vormt een bijna vijf kilometer lang viaduct over kwetsbaar natuurgebied en de rivier Pamlico-Tar. Om verstoring van het natuurgebied zoveel mogelijk te voorkomen zal Flatiron een gepatenteerde bouwmethode toepassen. Hierbij worden alle werkzaamheden vanaf het viaduct zelf volgens de zogenoemde ‘top-down’-methode uitgevoerd en blijven de wetlands onbetreden.

Het komend jaar staat in het teken van ontwerp en vergunningen. De bouwwerkzaamheden gaan februari 2007 van start en zullen ongeveer drie jaar in beslag nemen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Koninklijke BAM Groep nv