Peijs opent spitsstroken op A1 en A50

Arnhem – Vrijdagmiddag 24 februari 2006 neemt minister Peijs de nieuwe spitsstroken in gebruik langs de A50 tussen Arnhem en Apeldoorn en langs de zuidbaan van de A1 tussen Apeldoorn en Deventer -Oost. Met de ingebruikname is een belangrijke verbetering gerealiseerd van de doorstroming op twee drukke verbindingswegen in Nederland.

Vanaf augustus 2005 is in opdracht van Rijkswaterstaat hard gewerkt aan de aanleg van spitsstroken langs de A50 tussen Apeldoorn en Arnhem en langs de A1 tussen Apeldoorn en Deventer-Oost. Aanstaande vrijdag neemt minister Peijs drie van in totaal vier belangrijke spitsstroken in gebruik met een totale lengte van 60 kilometer. Daarbij gaat het om twee spitsstroken van 20 kilometer op de A50 tussen Arnhem en knooppunt Beekbergen bij Apeldoorn en om een spitsstrook van twintig kilometer op de A1 tussen knooppunt Beekbergen en Deventer-Oost. Deze drie verbindingen bleken de afgelopen jaren de meest filegevoelige trajecten in de streek tussen Arnhem en de stedendriehoek Apeldoorn, Zutphen en Deventer. De laatste 10 kilometer spitsstrook op de noordbaan van de A1 tussen Deventer-Oost en knooppunt Beekbergen wordt in juli 2006 in gebruik genomen.

De spitsstroken zijn aangelegd in het kader van de Spoedwet wegverbreding. Deze wet voorziet in een snelle capaciteitsuitbreiding door de bestaande weg beter te benutten in de vorm van spitsstroken.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Oost-Nederland