Groot onderhoud A28 weekend 25 en 26 feb 2006

Nieuwegein – In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 februari 2006 voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit op de A28 tussen Den Dolder en Soest. De A28 is dan vanaf de afrit Den Dolder (afritnummer 3) tot aan de afrit Soesterberg (afritnummer 4) in de richting Amersfoort volledig afgesloten voor alle verkeer. De werkzaamheden starten zaterdagavond om 20.00 uur en duren tot zondagochtend 10.00 uur.

Alternatieve route
Doorgaand verkeer in de richting Amersfoort wordt omgeleid. Verkeer vanuit Utrecht wordt geadviseerd vanaf knooppunt Rijnsweerd de A27 richting Almere te volgen tot aan knooppunt Eemnes. Vervolgens volgt men de A1 richting Amersfoort.
Het lokale verkeer wordt ter plaatse omgeleid.
Gele borden langs de weg geven de omleidingsroutes aan.

Weggebruikers dienen rekening te houden met een langere reistijd.

In geval van slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

In 2006 en 2007 werkt Rijkswaterstaat meer aan de weg dan normaal. Dat betekent dat weggebruikers vaker met wegwerkzaamheden op rijkswegen krijgen te maken. Het gaat om zo’n 200 projecten, van groot onderhoud, verbreding en aanleg van wegen, kleine asfaltwerkzaamheden tot het vernieuwen van bruggen en viaducten. Dit is nodig om de veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer ook in de toekomst te waarborgen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft tot en met 2010 in totaal 600 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor werkzaamheden aan de rijkswegen.

Tijdens de werkzaamheden is Rijkswaterstaat er alles aan gelegen om de hinder en de overlast voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Dit gebeurt onder andere door omleidingroutes in te stellen en weggebruikers duidelijk te informeren. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website www.vananaarbeter.nl en de landelijke informatielijn 0800-8002.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Utrecht