Strukton bereikt akkoord overname Reef Infra

Utrecht – Strukton heeft definitief overeenstemming bereikt met de familie Reef inzake de volledige overname van Reef Infra. Reef, gevestigd in Oldenzaal, is al ruim 100 jaar actief in de grond- en wegenbouwmarkt met een focus op de regio Oost en Noord-Nederland. In 2005 realiseerde Reef een omzet van EUR 60 mln met ca. 220 werknemers.

De overname wordt uitgevoerd door Strukton Betonbouw, een top-5 speler in de Nederlandse markt voor civiele bouw. Met het oog op de toenemende vraag naar design & build-oplossingen op het gebied van geïntegreerde bestekken past deze overname binnen de strategie van Strukton.

Gerrit Witzel, voorzitter van de Groepsdirectie van Strukton Groep, beaamde dat met de toevoeging van Reef aan Strukton Betonbouw de onderneming nog beter in staat is in te spelen op de zich snel wijzigende marktontwikkelingen. Strukton ziet daarnaast goede mogelijkheden voor verdere groei en versterking van haar marktpositie. Reef zal voorlopig blijven opereren onder haar eigen naam.

Naar verwachting zal de transactie medio maart 2006 worden afgerond, nadat de Nederlandse Mededingingsautoriteit toestemming heeft verleend. De ondernemingsraden van de betreffende bedrijven en de vakbonden zijn geïnformeerd en stemmen in met de voorgenomen overname.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Strukton Groep nv