Voortgang ontwikkeling W4 gered

Heerenveen – Dankzij de inzet van Oranjewoud kan de stedelijke ontwikkeling W4 rondom de A4 bij Leiderdorp doorgaan. De effecten van de plannen op de luchtkwaliteit dreigden roet in het eten te gooien.

Gemeente en marktpartijen ontwikkelen binnen dit project woon- en werkgebieden als onderdeel van een integraal maatregelenpakket om de doorstroming op de A4 en de kwaliteit van de stedelijke omgeving van Leiderdorp te verbeteren.

Bij Leiderdorp wordt de A4 verschoven, verbreed en deels in een tunnelbak gelegd. De zone langs de snelweg wordt getransformeerd tot een aantrekkelijke werk- en woonomgeving. De effecten van deze plannen op de luchtkwaliteit leken zodanig dat er geen toestemming kwam om te starten met de bouw in het project. De realisatie leek in een impasse te raken.

Afschermende bebouwing
Om ernstige vertraging te voorkomen, schakelde Leiderdorp Oranjewoud in. Een kritische en creatieve interpretatie van de beschikbare gegevens, aanvullende berekeningen én een goede presentatie konden de inspectie van VROM en de provincie overtuigen van de positieve effecten van afschermende bebouwing langs de snelweg.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Oranjewoud Beheer B.V.