Arcadis verwerft $72 mln infrastructuurwerk in Amerika

Arnhem – ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft op 23 november 2005 bekend gemaakt dat het bedrijf recent diverse nieuwe infrastructuurprojecten heeft verworven in de Verenigde Staten met een gezamenlijke contractwaarde van ca $72 miljoen. Het betreft werk op het gebied van wegen, watermanagement en tunnels. “Deze opdrachten zijn een duidelijk teken van de groeiende rol die we spelen in de Amerikaanse infrastructuurmarkt. Door inzet van onze specialistische expertise herkennen opdrachtgevers onze sterkte op dit terrein en de meerwaarde die we hen kunnen bieden”, zegt Harrie Noy, bestuursvoorzitter van ARCADIS.

ARCADIS is door het Georgia Departement of Transportation geselecteerd om als primair adviseur op te treden voor de North Atlanta Interstate Corridor (de Interstate I-285 vanaf de I-75 in Cobb County tot de I-85 in DeKalb county), één van de drukste verbindingen in Georgia. De uitvoeringskosten worden geraamd op zo’n $3,5 miljard. Het ARCADIS projectteam zal het zogenaamde Master Corridor Concept ontwikkelen, inclusief alle daarvoor benodigde gegevens en milieudocumenten en zal tevens het voorontwerp verzorgen. De contractwaarde voor ARCADIS is zo’n $40 miljoen.

Samen met het Amerikaanse bedrijf Raytheon, heeft ARCADIS opdracht verkregen van het Texas Department of Transportation voor ontwerpwerk en andere infrastructuurdiensten ten behoeve van het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van tolsystemen voor wegen in Texas. De looptijd van het contract is vijf jaar en de totale uitvoeringskosten zijn geraamd op ca $250 miljoen. De contractwaarde voor ARCADIS is zo’n $20 miljoen.

Het Detroit Water & Sewer Department heeft ARCADIS geselecteerd voor het Upper Rouge River project, een tunnel voor de berging van water, waarvan de uitvoeringskosten ca $600 miljoen bedragen. Vanwege zijn Franse specialistische tunnelexpertise is ARCADIS gekozen voor het leveren van ingenieursdiensten voor deze tunnel met een capaciteit van 700 miljoen liter water. De contractwaarde voor ARCADIS is zo’n $12 miljoen.

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur – Milieu – Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met 10.000 mensen en een omzet van meer dan € 1 miljard. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS N.V.