Arcadis ontwerpt verkeersoplossingen in Polen

Arnhem – ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft vandaag bekendgemaakt dat een contract is verworven voor het technisch ontwerp van een 19,5 kilometer lang deel van een nieuwe rondweg rond de Poolse hoofdstad Warschau. De totale contractwaarde bedraagt circa EUR 10 miljoen. Het ontwerpwerk moet in maart 2008 klaar zijn.

Het gedeelte van de rondweg dat ARCADIS ontwerpt, is onderdeel van een omvangrijke aanpassing en uitbreiding van de infrastructuur rond Warschau. Momenteel komen vijf provinciale wegen in de Poolse hoofdstad samen, waardoor veel verkeersoverlast ontstaat. De rondweg rondom Warschau moet de stad weer toegankelijk maken. Zoals eerder aangekondigd werkt ARCADIS reeds aan een andere deel van de rondweg rond de Poolse hoofdstad.

Ook in de Poolse stad Wroclaw werkt ARCADIS aan een verbeterde bereikbaarheid van de binnenstad. In mei volgende jaar rondt ARCADIS het ontwerp af van een 26 kilometer lange weg. De contractwaarde hiervan bedraagt zo’n EUR 3 miljoen.

“We zien een toename van investeringen in de Poolse infrastructuur mede gebaseerd op bijdragen van uit Europese fondsen. Deze investeringen zijn bedoeld om het netwerk van verkeersverbindingen in Polen te verbeteren om daarmee de economische ontwikkeling te stimuleren”, zegt Michiel Jaski, bestuurslid van ARCADIS. “ARCADIS is al meer dan 10 jaar in Polen actief en is blij een bijdrage te kunnen leveren aan deze verbeteringen.”

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur Milieu Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met meer dan 10.000 mensen en een omzet van meer dan EUR 1 miljard.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS N.V.