Werkzaamheden aan rijkswegen in Noord-Holland

Haarlem – Tussen 17 oktober en eind november 2005 zijn op delen van alle rijkswegen in Noord-Holland asfaltwerkzaamheden. Het betreft kleine delen van de rijkswegen in Noord-Holland Noord: A7, A8, A9, A22, A200, A205, A208, N9, N99 en N200 en in Noord-Holland Zuid: A1, A2, A4, A6, A8, A9, A44 en de A10. Ook een groot aantal op- en afritten van deze rijkswegen wordt aangepakt.

De werkzaamheden vinden van maandag tot en met vrijdag plaats tussen 20.00 uur en 05.00 uur. Met uitzondering op de A7 tussen Purmerend en Middenmeer. Hier wordt overdag gewerkt en wordt het verkeer over de vluchtstrook geleid.

Op verschillende locaties wordt het verkeer omgeleid. De omleidingen zijn aangegeven door gele borden. Ook al wordt er merendeels in de avond en nacht gewerkt, enige hinder voor het verkeer is niet uit te sluiten.

De werkzaamheden moeten vóór de winterperiode zijn uitgevoerd vanwege kans op vorstschade.

Het doel van de kleine asfaltwerkzaamheden is om de kwaliteit van het asfalt te optimaliseren. Dit wordt ook wel levensduur verlengende maatregelen genoemd.

Rijkswaterstaat inspecteert dagelijks de rijkswegen. Tijdens deze inspecties worden de zwakkere asfaltplekken geïnventariseerd. Deze worden nu hersteld.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Holland