Gat rotonde Maliskamp A59 wordt afgedekt

‘s-Hertogenbosch – Rijkswaterstaat, Provincie Noord-Brabant en Poort van Den Bosch nemen extra veiligheidsmaatregelen rondom het gat in de rotonde Maliskamp boven de A59. Het gat wordt middels een rooster functioneel afgedekt voor het einde van het jaar. In de tussentijd wordt er een leuning aangebracht. Dit zal eind volgende week gebeuren. De definitieve maatregelen zijn afgestemd op toekomstig landelijk beleid. Dit hebben partijen gisteren samen met de wijkraad Maliskamp besproken.

Partijen blijven de omwonenden oproepen om alert te zijn op de aanwezigheid van voetgangers op de rotonde. De rotonde is nadrukkelijk geen voetgangers- of speelgebied.

De rotonde Maliskamp ligt boven de nieuwe A59. Het gat in de rotonde is aangelegd volgens geldende veiligheidsnormen. Het gat heeft een belangrijke functie bij ongelukken en calamiteiten in de verdiepte ligging van de snelweg. Bij brand of ophoping van uitlaatgassen is het ventilatiegat van levensbelang. De brede betonnen rand is bedoeld als leuning en ‘botsabsorber’ voor verkeer op de rotonde. Bij het ontwerp van de snelweg en de rotonde is rekening gehouden met de veiligheid van de weggebruikers: automobilisten, vrachtwagens en fietsers.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Noord-Brabant