A50 Eindhoven – Oss bij Bernheze open voor verkeer

‘s-Hertogenbosch – Rijkswaterstaat stelt het gedeelte van de A50 nabij Bernheze woensdag 5 oktober 2005 open voor het verkeer. Hiermee is weer een gedeelte van de A50 tussen Eindhoven en Oss gereed. Vooruitlopend hierop kan het verkeer vanuit Eindhoven vanaf vrijdag 30 september 2005 al van de linkerrijstrook van de nieuwe rijksweg gebruik maken.

Het verkeer heeft dan nog enkele dagen te maken met een beperkte openstelling van de A50. Aan de rechterkant van de rijbaan wordt nog ruimte afgesloten zodat de aannemer daar laatste werkzaamheden uit kan voeren. Ook de toe- en afrit Nistelrode blijven nog enkele dagen afgesloten. Verkeer van en naar Nistelrode wordt tijdelijk omgeleid.

Tegelijk met de gedeeltelijke openstelling van deze rijstrook wordt ook de snelheid weer verhoogd van 50 naar 70 km/uur. Dit is mogelijk omdat er dan geen situatie meer met tegenliggers is. Na de volledige openstelling van de A50 wordt de normaal geldende snelheid op rijkswegen van 120 km/uur ingesteld.

Knooppunt Paalgraven
Knooppunt Paalgraven, dat de A50 met de A59 Nijmegen – ’s-Hertogenbosch verbindt ter hoogte van Oss is nog niet gereed voor openstelling. Dit laatste ontbrekende deel van de A50 is volgens de huidige planning in mei 2006 gereed voor opening.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant