Werkzaamheden Ring Amsterdam A10

Van maandag 3 oktober tot en met vrijdag 14 oktober 2005 zijn er op de A10 noord en A10 west werkzaamheden. Deze worden in de avond en nacht uitgevoerd op de A10 noord tussen 21.00 uur en 05.00 uur en op de A10 West tussen 22.00 uur en 05.00 uur.
Door samenloop van omstandigheden vallen enkele grote werken die Rijkswaterstaat en de stad Amsterdam uitvoeren op de Ring van Amsterdam samen.

Op 1 november 2005 gaat op de A10 west tussen knooppunt Nieuwe Meer en Coentunnel de maximumsnelheid omlaag van 100 km/u naar 80 km/u. Om dit mogelijk te maken moet nieuwe wegsignalering op de A10 west worden geplaatst.

Tegelijkertijd plaats de stad Amsterdam geluidsschermen. Dit project geluidssanering A10 West is onderdeel van de stedelijke vernieuwing van Amsterdam West.

Daarnaast is er het groot onderhoud op de A10 noord nabij de Zeeburgertunnel. Tevens worden voorbereidingen getroffen voor maatregelen aan de Zeeburgerbrug.

Zowel op de Ring noord als west heeft het verkeer tijdens de werkzaamheden minder rijstroken beschikbaar. Rijkswaterstaat probeert de werkzaamheden zoveel mogelijk te bundelen om overlast voor de weggebruikers te minimaliseren. Toch zal enige overlast voor het verkeer niet te voorkomen zijn en moet rekening worden gehouden met langere reistijden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Holland