A59 Autotron – Rosmalen dicht van 23 – 26 september

Rosmalen – Op vrijdagavond 23 september om 20.00 uur sluit bouwcombinatie Poort van Den Bosch de A59 vanaf aansluiting Autotron (50) tot de aansluiting Oss (52) richting Oss in verband met het aanbrengen van Zeer Open Asfalt Beton op de A59. De werkzaamheden op dit weggedeelte worden uiterlijk maandagochtend 26 september om 06.00 uur afgerond. Na deze werkzaamheden is de volledige A59 Rosmalen – Geffen beschikbaar voor het verkeer.

Tijdens de werkzaamheden wordt doorgaand verkeer vanuit ’s-Hertogenbosch richting Arnhem omgeleid via de A2 en de A15. Doorgaand verkeer vanuit ’s-Hertogenbosch richting Oss wordt omgeleid via de N279 en A50. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk, dit wordt met tijdelijke bewegwijzering aangegeven. Meer informatie is te vinden op www.poortvandenbosch.nl of via het gratis informatienummer 0800-0200073.

A59 Rosmalen – Geffen beschikbaar voor verkeer
Na deze werkzaamheden is de gehele A59 Rosmalen – Geffen voorzien van de definitieve asfaltering en belijning en beschikbaar voor het verkeer. Bouwcombinatie Poort van Den Bosch voert tot aan het eind van het jaar nog afrondende werkzaamheden uit.

Ombouw A59 door bouwcombinatie Poort van Den Bosch
Vanaf augustus 2003 tot en met december 2005 realiseert de bouwcombinatie Poort van Den Bosch in opdracht van de Provincie Noord-Brabant de ombouw van rijksweg N59 Rosmalen – Geffen tot autosnelweg A59. Als de nieuwe snelweg gereed is wordt het traject veiliger en behoren verkeers- en omgevingshinder tot het verleden. Het is het eerste wegenbouwproject in Nederland waarbij een autosnelweg in publiek-private samenwerking tussen bedrijfsleven en overheid wordt gerealiseerd. Naast ontwerp, bouw en voorfinanciering verzorgt het consortium Poort van Den Bosch na realisatie ook 15 jaar het onderhoud aan de A59 Rosmalen – Geffen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Poort van Den Bosch