Peek bouwt innovatief snelwegsignaleringsysteem

Amstersfoort – Peek heeft van Rijkswaterstaat opdracht gekregen om een proeftraject te installeren met een een nieuw type wegkantsysteem voor het bekende snelwegsignaleringsysteem. Dit systeem wordt geplaatst op de autosnelweg A35 tussen de knooppunten Azelo en Buren.

In nauwe samenwerking met Rijkswaterstaat Bouwdienst en de Adviesdienst Verkeer en Vervoer (AVV) wordt een zogenaamd MTM2 Wegkantsysteem geïmplementeerd. Dit is gebaseerd op de, door de overheid vastgestelde, nieuwe architectuur voor wegkantsystemen (MTM staat voor Motorway Traffic Management).

Het nieuwe wegkantsysteem, waarvan de TrafficBox van Peek een belangrijk onderdeel vormt, kenmerkt zich door het gebruik van nieuwe technologieën in de signaalgevers (o.a. LED) en wegkantapparatuur. Belangrijk is dat er standaard open (industriële) standaarden en communicatieprotocollen worden toegepast. Hierdoor ontstaat een modern, toekomstvast, betrouwbaar en energiezuinig verkeerssignalering- en filedetectiesysteem. De TrafficBox zal hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de verkeersveiligheid en doorstroming op de Nederlandse snelwegen. Naar verwachting zal het proefproject voor de zomer van 2006 zijn gerealiseerd.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Peek Traffic B.V.